Chopinul Mare

Ciocănitoarea grosieră

Cel mai mare ciocănitoare îi place să găsească nuci, semințe mari și grăsimi la iesle.

Chopinul mare (Dendrocopos major). Este ușor de recunoscut, cu penajul alb-negru și burta roșie aprinsă. Măsoară 24 cm, cântărește 70-98 g și trăiește aproximativ 11 ani.

Toate culorile

  • Penaj negru și alb.
  • Capacul negru.
  • Negru mustață care unește un guler negru.
  • Pătrat roșu pe gâtul bărbatului.
  • Lumea roșie strălucitoare.
  • Negru spate încadrat în alb.

Habitatul său

  • Locuiește păduri de foioase, zone împădurite, parcuri, grădini mari, garduri vii, livezi.
  • El se află într-o gaură pe care a săpat-o într-un trunchi sau o ramură mare.

Obiceiurile lui

  • Nu-i place să se îndepărteze de copaci și se hrănește rar la pământ. El caută mâncare prin spirala în jurul trunchiului, urcând în sus și în jos.
  • Limbajul său lung, conic și lipicios îi permite să extragă alimentele din crăpăturile copacilor.
  • În primăvară, el face găuri mici în trunchiurile copacilor pentru a absorbi miezul de margele.
  • De asemenea, el caută semințe, fructe, nevertebrate mici, fructe de padure. Este îndrăgostit de nuci și nuci.
  • Absolut lipsit de scrupule, el va mânca chiar și ouăle altor păsări, chiar și nou-născuții pe care îi va găsi în cuiburi.

Cântărirea lui

  • Emite o singură notă, scurtă, uscată și ascuțită, precum și sunete mai blânde și mai joase.

nu confunda pic negru

Nu confunda... Ciocanul negru

Este cea mai mare dintre vârfuri. Veți vedea mai degrabă în munți în pădurile mari de conifere sau în pădurile mixte din pășuni, alcătuite din fag și verdeață.

Puțin mai mult

Grozavul ciocănit se toarnă în primăvară. Acest tambur îi permite să comunice, mai ales să-l lase să știe că el este încă singur. Se poate da 5 - 20 cioturi pe secundă, iar acest lucru este de 5 până la 6 ori pe minut, de până la 600 de ori pe zi pentru un bărbat nemulțumit!

Video: Erik Satie: Gnossienne No. 1, 2, 3.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi