Wolf, Un Animal Sălbatic Controversat

Lupul comun sau lupul gri (Canis lupus) se deosebește de subspecii întâlnite în special în Franța, lupul european sau lupul gri (Canis lupus lupus). Acest animal sălbatic a fost întotdeauna obiectul tuturor suspiciunile și temerile tuturor, prin povești pentru copii, dar și din cauza atacurilor de efective cunoscute autorului, spre disperarea suporterilor înfocați de lup care se bucură un statut de protecție în Franța.

Lupul european sau lupul gri comun (Canis lupus lupus): animalul sălbatic controversat

Lupul gri european: carte de identitate

Lupul este un mamifer carnivor cvadruped din familia canidiană, la fel ca și câinele sau vulpea, de exemplu. Lupul european măsoară între 65 și 80 cm la greabăn în funcție de faptul că este o femeie sau un bărbat deoarece există un adevărat dimorfism sexual. Astfel, femela va cântări un pic mai puțin decât bărbatul mediu care cântărește 38 kg. Capul său este lat, fie ca frunte, fie ca bot, care este de asemenea lung. fălcile puternice au 42 de dinti mari si puternici ca colții ajunge cu ușurință la 6 cm înălțime și au o presiune de 150 kg / cm², care este dublu față de cel al unui Labrador, de exemplu.

Capul este acoperit de urechi triunghiulare destul de scurt acoperite cu părul scurt, coada de măsurare între 30 și 50 cm, trunchiul este destul de scurt, gât musculos, cu un piept masiv de marcare puterea și picioarele relativ lungi, care îi conferă o figură subțire, în ciuda faptului că capul său este încă pe spate, doar ridicându-l în caz de alertă.

În timpul iernii, blana lupului european este deosebit de densă pentru a rezista frigului: constă dintr-un substrat scurt și un păr lung de gardă. Toate nuanțele de gri se întâlnesc dând o rochie mai mult sau mai puțin albă sau neagră, cu nuanțe de ocru uneori. În primăvară, începe moluta, lupul își pierde o parte din părul și părul care se reconstituie în toamnă, înainte ca sosul rece să sosească.

Lupul cenușiu al Europei este un înotător, dar el este deosebit de faimos pentru a fi un bun alergător, durabil, cu o viteză care poate atinge vârfuri la 60 km / h. simțul mirosului este foarte dezvoltat, punctul de vedere este excelent, deoarece este pe un unghi de 250°, atât ziua cât și noaptea, când ochii lui par să fie fosforescent, iar auzul este de două ori la fel de puternic ca cel al omului. Lupul gemește, cernește și, mai ales cu colegii săi, strigă să indice poziția fiecăruia și să se organizeze: este un sistem de comunicare a grupului.

El merge să vâneze cel mai adesea înainte de zori și după amurg.

Speranța de viață a lupului gri în Europa este de 6-7 ani în sălbăticie, dar poate atinge 15 ani în captivitate.

Lupul european sau lupul gri (Canis lupus lupus)

Reproducerea lupului gri al Europei

Încălzirea lupului are loc la sfârșitul iernii. Prin urmare, din ianuarie până în martie, apare împerecherea, știind că lupii sunt monogame. În cazul în care părinții Cuburilor mor, un alt cuplu adoptă orfanii mici. Gestația durează între 3 luni și 3 luni și jumătate, timp în care lupul se protejează prin faptul că se află mai mult în depărtare de violența dintre ambalajele care pot apărea. Există o gamă anuală per lup, fiecare cu 1 până la 6 pui sau mai mult, care sunt surzi și orbi cu un strat scurt. Lupul suge puii pentru o lună mică și apoi încep să mănânce prada raportată de părinți. Se luptă unul cu celălalt prin joc și, în toamnă, luptele (numele dat de la 6 luni la 1 an) însoțesc lupii adulți în vânătoarea de pradă mare.

Maturitatea sexuală apare numai la sfârșitul perioadei tânărului lup, în jur de 2 ani.

Habitatul și comportamentul lupului

Lupul este un animal social, care nu este solitar, ci gregar care trăiesc în pachete formate din 6 până la 20 de subiecți organizate într-o ierarhie: un lider pachet a spus „mascul alfa“ are autoritate, acesta este de obicei cel mai puternic, mai curajoși și ceilalți trebuie să-l asculte. Cuplul pe care îl formează cu un lup va fi singurul care se va reproduce. Lupii Omega sunt inferiori și nu cresc. Descendenții cuplului se dispersează în cele din urmă datorită maturității sexuale și nevoii tot mai mari de hrană. În timp ce alte cupluri forma și va crea lor ambalaj propriu departe fără a încălca pe teritoriul unui alt ambalaj care ar vedea acest lucru ca o ostilitate care ar duce la lupte mortale între lupi.

Habitatul lupului are un punct central care este un zăpadă de păr și o iarbă uscată, dintr-un adăpost natural, în care lupii lupi. În general, un punct de apă este destul de aproape.În jurul său, teritoriul lupului se întinde pe suprafețe mari, care pot fi marcate prin urină și excremente, dar și prin strigăte: nu se acceptă decât lupii pachetului. În special, pradă actuală îi oferă o dietă bogată, care va guverna teritoriul său, care poate fi la fel de bine constituit din pădure ca de luncă. Prezența umană este limita lor.

Mâncarea lupului

Lupul gri european este carnivor, cu o serie de pradă este păsări, rozătoare mici, iepuri de pradă mai mari, cum ar fi de mistreț, cerb, caprior, capra neagră, ovine și caprine și sălbatice oi, din păcate, mai rar cai și vaci. Dacă este necesar, ei pot mânca, de asemenea, carrion. De asemenea, consumă fructe, cum ar fi strugurii, sau ciupercile. Este aspectul oportunist al lupului care adaptează mâncarea la ceea ce găsește. În plus, când atacă o turmă, poate omorî mai multe oi, fără să le mănânce.

Lupul european sau lupul gri (Canis lupus lupus)

Lupul, inamicul unora, prietenul altora

Marele prădător al lupului gri din Europa este omul în represalii pentru atacurile repetate pe care canaida le are asupra turmelor, în special a oilor. Acest lucru se încadrează în cadrul derogărilor care autorizează împușcarea unui anumit număr de lupi, deoarece lupul gri al Europei face parte din speciile protejate, începând cu anii 1990, când sa temut dispariția sa. Reintegrarea sa naturală a fost întâlnită în Alpi, în Parcul Național Mercantour, prin populațiile lupilor italieni, Vosges și masivul central.

Astăzi, lupul este protejat de Convenția de la Berna din 19 septembrie 1979, de directivele europene din 21 mai 1992 și 27 octombrie 1997 privind conservarea habitatelor naturale și a faunei și florei sălbatice și Decretul din 23 aprilie 2007 care stabilește lista mamiferelor terestre protejate pe întreg teritoriul.

Începând cu 2018, 430 de lupi au fost înregistrate în Franța de către Oficiul Național de Vânătoare și Wildlife este o creștere de 20% față de 2017: lupul rămâne, potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN ) Franța, o specie vulnerabilă, dar cu un risc minor de dispariție, conform lumii IUCN. Pragul de viabilitate a fost stabilit de Planul Wolf la 500 de subiecți.

Din moment ce lupul a reapărut în Franța la începutul anilor 1990, conflictele dintre crescători de animale, apărători de animale sălbatice și de vânători tind să se infecteze, unii care doresc un număr crescut de fotografii permise, altele o consolidare protecția lupului...

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi