Pisica Sălbatică, O Pisică Mare

Loading...

Loading...

Salbaticul (Felis silvestris silvestris) Sau pisica sălbatică ar putea trece de tigrată ca vom vedea o mulțime în case domestice, un animal, cu excepția faptului că acest mamifer mai aproape - dar daca intalniti unul, având în vedere raritatea sa - l este mult mai impunător și mai feroce decât pisica domestică. Nu confunda nici Felis silvestris silvestris cu o pisica domestica care ar fi fost abandonata!

pisica sălbatică (Felis silvestris silvestris) sau pisică forestieră

Pisica sălbatică: carte de identitate

Silueta masivă a pisicii sălbatice o deosebește imediat, deoarece poate măsura între 50 și 80 cm lungime pentru o greutate care uneori ajunge la 8 kg. Este acoperită cu o blană groasă, de tip tigru, care nu a fost niciodată văzută, cu o coadă cilindrică, de asemenea tigru, care se caracterizează prin patru inele negre. O linie neagră rulează deasupra spatelui, de la gât la coadă. Vara, stratul său devine mai subțire după mulajul de primăvară.

Capul este acoperit de urechi triunghiulare fără perii ca pisica domestica, care se poate transforma 180°, irisul ochilor galben, mustăți sunt de culoare albă și vârful nasului său este roz. Ca un carnivor, are un dinți frumos de 30 de quenoti!

Picioarele sale sunt destul de scurte, în ciuda înălțimii sale de 35 până la 40 cm, iar calea sa poate fi observat de urme lăsate mai mari decât cele ale unei pisici domestice, dar ele trădează acelasi design cu 5 degete in fata si 4 spatele, ghearele retractile și tampoanele pentru picioare.

pisica sălbatică (Felis silvestris silvestris) sau pisică forestieră

În mod normal, pisica sălbatică se înmoaie și se bate ca pisica domestică. Vederea lui este mai bună în lumină slabă, ceea ce explică viața sa în crepuscul. Are un sentiment foarte mirosit de miros și o audiere fină.

Când o pisică domestică abandonată se întoarce în sălbăticie, se numește o pisică "ferată". Și întrucât nimic nu este împărțit în natură, se întâmplă să aibă loc cruci între pisica domestică și pisica sălbatică, ei vor da pisicilor "mestizo", care se opun durabilității speciilor sălbatice.

Pisica sălbatică este timidă, timidă și ușor speriată. Când se simte amenințat, își face spatele mare prin îndoirea părului și suflă prin deschiderea gurii. Viața sa activă este concentrată în principal noaptea sau la amurg, când este mai puțin probabil să se întâlnească cu oamenii și să fie jenat. În timpul zilei, el doarme și doarme pe pământ sau pe o ramură, de exemplu. Speranța de viață este de 10 ani, dar este adesea mai mică.

Reproducerea pisicii sălbatice

La sfârșitul iernii și primăvară, pisicile sălbatice se îmbată, dând naștere după o perioadă de gestație de 60 până la 65 de zile, care de obicei are între 2 și 6 pisoi pe interval anual (se poate întâmpla totuși că un prim strat în primăvară este urmat de altul în timpul verii). Femela, doar pentru a avea grijă de urmașii ei, îi îngrijește pe tineri cu cele 8 tetije. La naștere, pisoii au ochii închiși și vor dura aproximativ zece zile. Ei vor rămâne cu pisica până la 5 luni, timp să învețe să vâneze pentru hrană și să ajungă la maturitate sexuală la 1 an pentru bărbați și puțin înainte pentru femele.

Habitatul pisicii sălbatice

Câinele sălbatic trăiește în principal în pădure de foioase, dar, de asemenea, țâșnește, în special pentru vânătoare, curățenie, zone de vărsare sau mlaștini la o altitudine care nu depășește 1000 de metri. Femelele - deoarece acestea sunt responsabile de pisoii - sunt mai sedentar decât bărbații, mai vagabonzi, care evoluează în teritorii mai mari decât femelele (3 km², față de 2 km²) și impietează asupra celor de pisici. Wildcat va marca trecerea și marca teritoriul său, el apara, prin depunerea de urină, fecale, secretii ale diferitelor glande: anale, buze, obraz, sudoare, sebacee. Habitatul său se găsește într-un ciocan, o grădină abandonată, o cavitate de stâncă, o gaură de copac...

Pisică sălbatică

Ca un carnivor, este de asemenea prezența alimentelor va determina teritoriul pisicii sălbatice în căutarea rozătoare mici, cum ar fi VOLES sau șoareci de câmp, iepuri tineri și tineri iepurilor, veverițe, păsări, și dacă este foarte înfometat, va mânca și șopârle, broaște, insecte sau chiar pești. Ca și pisica domestică, ierburile îl servesc și pentru a evita bilele de păr în stomac.

pisica sălbatică (Felis silvestris silvestris) sau pisică forestieră

Pisica sălbatică, o raritate în Franța

Wildcat se găsește în Europa de Est, dar a devenit foarte rare în Franța, cu excepția câtorva din Nord-Est, unde pădure diversă îndură: dispariția pădurilor duce inevitabil la declinul populației a pisicii sălbatice.

Crucea cu pisici domestice degenerează rasa sălbatică, dar este și o victimă a vânătorii, capcanelor și traficului rutier. Să nu mai vorbim că zăpada nu face mai ușor pentru el să vâneze: este foame, poate să moară.

Din punctul de vedere al sănătății sale, pisica sălbatică este susceptibilă la aceleași virusuri pe pisica internă și anume tifos, pompe de pisică, leucoză felină...

Predatori cum ar fi pisicile de vulpi roșii, marten, ermine și vulturul de aur.

În plus față de raritatea sa, pisica sălbatică nu se apropie de oameni, grădinarul nu are de ce să se teamă de el.

Astăzi, pisica salbatica are măsuri de protecție la nivel european ca acesta să fie înregistrat la programul A din Regulamentul 338/97 privind protecția speciilor și a florei sălbatice prin controlul comerțului și privind anexa II a Convenției de la Berna, care interzice distrugerea, mutilează, capturarea sau eliminarea, în mod intenționat sau perturba naturaliza, și să distrugă, să modifice sau să se degradeze mediul înconjurător. În Franța, decretul din 23 aprilie 2007 de stabilire a listei mamiferelor terestre protejate pe întreg teritoriul și modalitățile de protecție a acestora completează schema.

(foto 2 de Lviatour - munca personală, CC BY-SA 3.0)

Loading...

Video: Pisica salbatica.

Loading...

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi