Mistretul Sălbatic, Un Animal De Pădure Care Transformă Solul

Mistretul (Sus scrofa)

Mistretul nu este faptul că animalul vânat de Obelix în benzi desenate Asterix, luptătorii reale sunt, de asemenea, pe urmele lui, mai ales atunci când tinde să devină invazive venind chiar colindând marginea locuințelor urbane. Cu toate acestea, acest mamifer de pădure al familiei Suidae joacă un rol semnificativ în ecosisteme.

Mistret de mistret: cartea de identitate

Porcul (Sus scrofa) este un mamifer mare, puternic pe partea anterioară, cu un gât gros, care este prelungit într-un cap voluminos de formă conică care se termină cu un bot. Capătul din spate este mai îngust și se termină cu o coadă mică, cu o perie de aproximativ treizeci de centimetri. Părul său gros (de păr) este de culoare închisă de culoare brun-închis, dar vierii tineri, mici, poartă o livadă dungată. Dimorfismul sexual este bine marcat în mistrețul sălbatic, deoarece masculii cântăresc până la 150 kg, în timp ce femela, femela, are o greutate mai degrabă de ordinul a 100 kg. Dimensiunea la greabăn variază de la 0,70 până la 1,10 m, iar lungimea sa poate varia între 1,2 și 1,7 m. Cu toate acestea, mistrețul poate fi rapid și priceput în mișcările sale.

Capul capului are urechi triunghiulare. Falla lui are canini foarte ascuțite și ascuțite: gresie sunt cele de sus și de apărare sunt cele de jos.

Există diferite variante de mistreț mai ales atunci când a fost trecut cu porci domestici. Măștea corsicană rămâne deosebită. Carnea de carne este apreciată în bucătărie, dar gustul ei un joc puțin puternic nu este întotdeauna unanim.

Reproducerea începe cu o rutină care durează de la toamnă până în ianuarie, uneori dând naștere la lupte violente între bărbați. După reproducere, gestația durează 115 de zile, după care fătul dă între două și o duzină de mistreți mici, că laie va alăpta cel puțin 3 luni. După 6 luni, nu vor mai fi considerați mistreți, dar familia va rămâne împreună timp de unul sau doi ani, formând un efectiv.

purcei

Mistreții sălbatici trăiesc foarte mult în cirezi, sunt gregari, chiar și atunci când se mișcă adesea foarte tare din cauza strigătelor, mormintelor, sniffles, etc. Viața lor este în esență nocturnă. Deși sedentari, au o zonă în mișcare care poate fi foarte mare. Trebuie menționat două caracteristici ale comportamentului obișnuit al mistrețului: el rostogolește într-o gaură de noroi, un defileu, la zero și de a scăpa de paraziți, în primul rând, și în al doilea rând, sa mutat într-o vizuină să dormi, de obicei este un loc uscat ascuns în păduri. Într-adevăr, mediul său este în esență alcătuit din păduri, zone împădurite, mori.

Mâncarea mistretului

Mistretul este perfect omnivor și poate excaveze solul cu botul lui, pentru că se hrănește cu ghinde, rizomi, tuberculi, ciuperci, cereale, fructe, dar, de asemenea, viermi, melci, larve de insecte, insecte, păsări, amfibieni, mamifere mici, că el mănâncă mort sau în viață.

Daunele cauzate de mistrețul

Este rar ca mistrețul să încarce o persoană dacă nu a deranjat într-adevăr un lai cu tinerii lui. Mai ales mișcările de mistreți în cirezile care produc prejudicii atunci când traversează lanuri, cu toate acestea, este important de menționat faptul că acest lucru este consecința prezenței umane de la deranjant, s' vânători de acte, pietoni, ciuperci, câini fără lesa...

În plus, în unele zone suprapopulate de mistreți, se întâlnesc la marginea orașelor mari și chiar în centrul orașului atunci când se rătăcesc, ceea ce poate provoca probleme de siguranță rutieră.

Ar trebui să luptăm împotriva mistrețului?

În mediul său natural mistrețul joacă un rol necesar pentru echilibrul ecosistemelor. Datorită comportamentului său înfloritor, mistrețul revine și aerizează terenul forestier, ceea ce este mai degrabă pozitiv pentru structura solului și activitatea microbiană. Mai mult decât atât, în timp ce freacă în mod constant copaci, contribuie la diseminarea corespunzătoare a spori de ciuperci și semințe de alte plante pe care le exercită în mătăsuri lui și copite: ea a fost, de exemplu, a constatat că, după un incendiu, prezența vierilor sălbatici permite revelarea mai rapidă, într-un mod natural. Mai mult, deoarece mistrețul este necrofăgător, acesta joacă un rol sanitar, evitând că cadavrele animalelor mici vin poluante de apă de suprafață.

turmă de mistreți

Acest lucru se întâmplă atunci când mistreții sunt împrăștiați în habitatul lor inițial. Prezența lor devine o problemă atunci când numărul este prea mare, acestea sunt supra-aglomerate, pentru că este atunci când acestea provoacă accidente de circulație, acestea pot face pagube culturilor și a călcat în picioare și peluze grădini private prin apropierea de case și de centrele urbane. Astfel, mai aproape de oameni, ele ajută la răspândirea paraziților, inclusiv a căpușelor, cauza bolii Lyme.

vieri Supraaglomerarea provine adesea în practici de vânătoare nepotrivite, cum ar fi animalele de hrănire, dar, de asemenea, planurile de vânătoare subliniind, precum și prădătorilor naturali (lup, râs, urs...) a dispărut. După ce au devenit prea numeroși, mai târziu, vânătorii nu reușesc să-și reducă numărul, în ciuda bătăilor organizate și a lipsei de restricții pentru a le împușca. Mistreții sălbatici devin apoi dăunători - clasificați ca atare în anumite departamente - în special pentru fermieri, ceea ce explică de ce în 2009 a fost pus în aplicare un plan național de control al mistreților sălbatici.

Video: .

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi