Barza Albă (Ciconia Ciconia), O Pasăre Migratoare De Vânătoare

Barza este o mare pasăre migratoare din familia de viermi, păsări carnivore de mlaștini. Acesta aparține ordinului Ciconiiformes. Dacă există mai multe specii de berze, cea mai răspândită în Franța este barza albă (Ciconia ciconia). Este chiar pasărea simbolică din Alsacia. Cu toate acestea, barza nu aduce copiii tinerilor parinti, spre deosebire de legendele antice care sunt un pic de clișeuri din folclor!

Barza albă (Ciconia ciconia), o pasăre migratoare de vânătoare

Cum să recunoști o barză?

Cu picioarele sale mari, fără pene și cu ciocul lung, roșu-portocaliu, barza este imediat recunoscută. Haină albă și capetele aripilor sale negre fac blatul o pasăre unică. Particularitatea sa este de a fi capabila sa stai mult timp pe o singura laba, netezind penajul. Barza are un mers lent și maiestuos. Este mai mare de 1 metru înălțime, care o poziționează printre păsările mari și are o aripă impresionantă de peste 2 metri. În timpul zborului, barza are un gât alungit, spre deosebire de purcelul cu care este adesea confuz.

Scream si cantand barza

Barza nu rostește strigăte sau cântece, deoarece îi lipsește un mușchi în jurul organului care îi permite să facă sunete. Zgomotele pe care le emite sunt snaps de cioc care îi permit să comunice cu congenerii săi. Se spune că barza se fisură.

Stork couple, instruiți pentru viață

Habitatul barzăi

Barza se găsește în zone deschise de culturi, pășuni, de-a lungul râurilor, în pajiști sau în livezi. Unele berze sunt sedentare, iar altele migrează din Europa în Africa, prin Strâmtoarea Gibraltarului sau Bosfor, din septembrie până în iarnă. Barza plutește în mii de kilometri în mai puțin de o lună în fiecare an. Ei se întorc în Europa în jurul lunii februarie.

Bătăi de prăjit

Barza albă este carnivoră. Se hrănește în Europa cu broaște, mormoloci, șopârle, anghile, viermi, șerpi, pești, lăcuste, moluște, melci, crustacee, pui și ouă mici. păsări și mamifere mici pe care le vânează și prinde cu ciocul lor mare. În Africa, hrănirea cu fulgi se compune, în principal, din lăcuste.

Cigogneau la cuib cu părinții săi

Reproducerea barzăi

Storkul se dezvoltă în colonii din Europa. Maturitatea sexuală are loc în jurul vârstei de 4 sau 5 ani. Odată unite, bărbatul și femeia sunt pe viață. Barza se așează în cuiburi deja construite pe care le găsește adăugând materiale noi. Cuiburile sunt întotdeauna instalate în înălțime, în partea de sus a unui copac, pe o turnetă sau pe un stâlp. Femelele plasează 4 ouă (1 dată la fiecare 2 zile) în cuibul pe care îl înnoiește noaptea, iar bărbatul în timpul zilei. Incubarea durează între 32 și 34 de zile.

Este barza folositoare sau dăunătoare grădinii?

Foarte îndrăgostiți de viermi, melci, insecte sau șoareci de câmp, barza este un aliat într-o grădină. Se poate elimina într-adevăr de toate aceste dăunători.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi