Nevăstuica, Un Animal Mic Curios Și Neîngrijit

Loading...

Loading...

Marten (Martes foina) nu este doar numele unui rapper! Și, în ciuda numelui său științific, este doar un văr de marten (Martes martes) care nu este de același tip. Nu, mararul este un mamifer mic carnivor care trăiește pe timp de noapte, care este foarte agil, dar are o reputație proastă. Ca și alte Mustélidae, nevăstuica creează un miros neplăcut, dar nu la fel de puternic ca cel care emană de la pălării, badger sau nevăstuică, printre altele.

Carnea: carte de identitate

Nevăstuica are un strat moale, maro, gri închis, cu o recoltă albă împărțită în două puncte care acoperă gâtul, pieptul și picioarele superioare din față. Corpul său alungit de măsurare între 40 și 50 cm, pe lângă coada stufoasa, care este de douăzeci de centimetri, cântărește aproximativ 1,2 kg și cu greu mai mare de 2 kg mari maxime pentru masculi care sunt mai robust decât femelele. Este un animal cu picioare scurte, capul are mici urechi ascuțite într-un triunghi și se roagă cu strigăte ascuțite, mai ales în rutină.

marten (Martes foina)

Cum de a distinge un marten de un marten?

Nevăstuica este puțin mai subțire și mai puțin impunătoare decât mararul. În plus, cultura sa este foarte albă și tăiată în două puncte (bilobed), în timp ce este mai gălbuie spre portocaliu în marin și ia forma unui punct unic. Martenul are fire de păr sub picioare, spre deosebire de nevăstuică: observând amprentele, putem distinge și cele două animale.

În funcție de condițiile de viață ale nevăstuică, ea poate continua drumul fericit între 3 și 10 ani, dar când se află în captivitate, speranța de viață se poate dubla până la 18 ani!

Reproducerea nevastuica este destul de originala: secrețiile odorante și strigătele de femei pentru a atrage masculi duce la împerechere, care are loc în timpul verii și femela își păstrează oul fertilizat „inactive“; sarcina cu dezvoltarea de tineri nu va începe până la 7 până la 8 luni mai târziu și va dura o lună. Începând cu martie-aprilie, fecundarea intervalului care se numără între 2 și 5 mici. Femelele îi alăptează pe tinerii ei, care sunt fără păr și orbi, fără a începe să ridice pleoapele după o lună. Ei vor fi independenți numai în toamnă, dar nu se vor repeta până când nu vor ajunge la 18 luni până la 2 ani. În afara acestor perioade de reproducere, nevăstuica este destul de solitară.

Habitatul său este la fel ca și bărbatul, pentru că, ca el, nu-i place foarte mult vremea sau frigul! Într-adevăr, nu este de gând să stea ghemuit curtea ta, dar casa ta că teritoriul său va fi marcată de secreții parfumate și excremente negre pe toată lungimea de 7-8 cm: nu este rar ca o adresă de serviciu în mansarda, o camera de depozitare, un perete dublu umplut cu izolație (vata de sticla, polistiren... ea ciugulește), cufere ascund fiul electric pe care ea poate, de asemenea, tăiat, etc... ca ea trăiește cea mai mare parte pe timp de noapte, puteți pentru a vă auzi când vă adormi, ceea ce va fi începutul unei căutări pentru soluții care să o oprească.

Mâncarea nevăstuică

Toate aceste locuri interioare sunt cămară sale, deoarece, în general, se găsește rozătoare (șoareci, șoareci, șobolani...), păsări (mierlele, vrăbii, vrăbiile...), ouă, insecte și viermi, fructe depozitate, deșeuri menajere... Toate acestea stau la baza dietei sale.

Daunele cauzate de nevăstuică

Feriți-vă, cu toate acestea, dacă aveți un pui, deoarece în cazul în care, din păcate, ea reușește să obțină în interior, acesta nu va suge numai ouă care nu au fost încă culese, dar nu mai pui au supraviețuit: entuziasmat de cocoșând puii înfricoșați, îi va ucide pe toți, cu o mușcătură pe gât, până se va întoarce calmul...

Ea poate lăsa pradă moartă pe loc sau să le ia prin tragerea lor la locul ei de viață. Acest lucru poate întări mirosul neplăcut care înconjoară nevăstuica, pe lângă fecalele pe care le produce.

După cum sa menționat, se poate ajunge la distrugerea circuitelor electrice și a izolației casei dvs., dar și a canalelor și a altor materiale aflate sub capota mașinii dvs., în garaj.

Luptați împotriva marnei

marten (Martes foina)

Pentru a preveni intrarea în toate aceste spații ale habitatului dvs., este necesar să conectați toate găurile prin care ar putea fi introduse: spațiu

gaura netedă, slab așezată, aerisire...

Diferite sisteme există pentru a speria nevăstuica: o lumină care apare pe zgomot aleatoriu, inclusiv folosind ultrasunete, mirosuri repulsive... Dar eficacitatea este limitată.

Efectele bazate pe anticoagulante trebuie să fie evitate deoarece au repercusiuni asupra întregului lanț alimentar, de la rozătoare până la nevăstuica care le mănâncă.

Instalarea capcana este inca solutia cea mai eficienta prin punerea momelilor care nu vor atrage pisica sau cainele dumneavoastra: ouale intr-un fel de cuib de cosit de gazon va face truc. Fiți răbdători, deoarece nevăstuica va avea timp să descopere instalarea!

Nevastuica poate fi clasificat dăunătoare, dar este de până la fiecare departament de a decide Prefectural: cere la nivel local pentru a vedea dacă acesta face parte din speciile de animale susceptibile de a fi clasificate acasă nocive. Numai această clasificare permite capturarea și fotografierea. Este mai bine să raportați daunele cauzate de marten la domiciliu, deoarece numai prin a se constata că administrația poate decide să reglementeze aceste populații pe care le va clasifica "dăunătoare".

(Fotografii Julien Soret - CC BY-NC-ND 2.0)

Loading...

Video: .

Loading...

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi