Nevăstuica: Tot Ce Trebuie Să Știți Despre Acest Animal

Distrugătorii vânători de nevăstuici

Dacă aparent ea arată drăguță, nevăstuica nu este mai puțin un carnivor care iubește să meargă la vânătoare pentru pradă. Poate fi utilă în grădină sau poate crea haos, mai ales în casele de păsări. În orice caz, este important să înțelegeți comportamentul ei pentru a învăța să trăiți cu ea în armonie.

O bestie feroce

Nevăstuica este recunoscută ca fiind cel mai mic carnivor din Europa. Este un animal mic cu păr brun deasupra și dedesubt, de aproximativ 17 până la 27 de cm, a cărui greutate variază între 90 și 125 de grame, respectiv pentru femei și bărbați. În ultimul, coada este puțin mai lungă. Deoarece sunt din aceeași familie, cea a mustelidelor, se poate confunda nevăstuica cu ermine, deși aceasta se dovedește mai mare și poate ajunge până la 400 de grame la vârsta adultă. Nevăstuica trăiește acolo unde poate găsi pradă. În general, el alege acasă în pădure, câmpuri, pajiști sau grădini.

Prin finețea sa, nevăstuica se poate strecura în colțurile cele mai mici. Deschiderea ei este, de obicei, într-o ciocănitoare veche, dar poate dormi și într-o fân sau într-un zid. Nevăstuica se hrănește în mare măsură pe voles și, de asemenea, pe șoareci și șoareci. Se întâmplă, de asemenea, să mâncăm păsări sau iepuri. În plus, numărul de pui de sex feminin ajunge în funcție de cantitatea de alimente disponibile pentru ea. În cele mai bune sezoane, poate purta până la zece pui. Această perioadă de prosperitate este adesea dureroasă pentru om, pentru că atunci nevăstuica va mânca doar o parte din pradă și o va lăsa pe pământ, ceea ce nu este foarte plăcut.

Cohabit sau exterminați

Nevăstuica este utilă și dăunătoare în grădină. Pe de o parte, ajută la reglarea populației de rozătoare. Pe de altă parte, poate ataca și alte specii, cum ar fi păsările sau găinile, prin vizarea în mod special a ouălor lor. Există multe alte daune pe care aceste carnivore mici le pot provoca în grădină. Într-adevăr, nu este surprinzător să trebuiască să umpleți găurile în peluză sau să descoperiți daunele în podul clădirilor. Somnul poate fi, de asemenea, perturbat deoarece animalul este atât diurnal cât și nocturn și nu ezită să fluiere pentru a comunica cu semenii săi.

Astfel, dacă aceasta face servicii prin eliminarea rozătoarelor, poate face dificilă viața de zi cu zi. Dacă cineva dorește să profite de serviciile sale ca un ucigaș de rozătoare, trebuie luate măsuri pentru a limita daunele. Weasels au capacitatea de a se strecura în găurile mai mici. Trebuie să ne gândim la umplerea unor deschideri mici, mai ales la găină. Amintiți-vă să instalați garduri cu o dimensiune a ochiurilor de plasă mai mică de 2 cm, pentru a împiedica puii să iasă și să pătrundă.

Pentru a observa prezența nevăstuică, veți observa neapărat excrementele sale alungite și răsucite, sau amprentele de 5 degete care nu depășesc 3 cm în lungime.

Se poate încerca să-i facă să scape prin plasarea unui îmbrăcăminte uzată cu mirosul uman la intrarea în carapacea. De asemenea, este posibil să puneți o mică cantitate de benzină sau înălbitor într-o cutie pentru ao face scurgă. Prădătorii nevăstuicii sunt vipera, mistreții, raptorii, nevăstuicii... nu foarte ușor de pus în fața ei!

Video: ANIMALE SALBATICE DIHORUL SUNETE LIVE Wild Polecat Sound.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi