Thrush, O Pas─âre Migratoare Cu Penaj Maroniu

Afula╚Ťia este o pas─âre migratoare care tr─âie╚Öte mai ales ├«n Europa ╚Öi Asia. Face parte din ordinea vr─âbilor apar╚Ťin├ónd familiei turdelor. ├Än Fran╚Ťa, sunt r─âsp├óndite patru specii de l─âstari: miezul c├óntecului, africanul purpuriu, aftelele de c├ómp ╚Öi drojdia se scurg.

Thrush, o pas─âre migratoare cu penaj maroniu

Cum de a recunoaște o aftoasă?

Afula╚Ťia este recunoscut─â de penajul c─âp╚Öunat, de╚Öi, ├«n func╚Ťie de specie, exist─â varia╚Ťii de culoare. Pe de alt─â parte, pentru fiecare specie, masculul ╚Öi femelele au acela╚Öi penaj. Afula╚Ťia este, de asemenea, o pas─âre care arat─â foarte mult ca ni╚Öte p─âs─âri negri, ├«n special p─âs─âri de vierme.

Habitatul d─âun─âtorilor

Afula╚Ťia nu are un habitat alocat. Cu toate acestea, ea favorizeaz─â paji╚Ötile unde pot g─âsi alimente, p─âduri, p─âduri sau garduri vii. Unele specii, inclusiv molustea c├óntecului, se aventureaz─â, de asemenea, ├«n gr─âdini ╚Öi spa╚Ťii verzi din zonele urbane.

Afula╚Ťia este recunoscut─â de penajul c─âp╚Öunat

Hr─ânirea aftoas─â

Hr─ânirea mielului variaz─â ├«n func╚Ťie de sezon. ├Än toamna ╚Öi iarna, afula╚Ťia are o diet─â vegetal─â. Se hr─âne╚Öte ├«n principal pe fructe, cum ar fi p─âducelul, ghiocelul, iedera sau v├óscul. Cu cat se indreapta mai mult sezonul frumos, cu atat mai multa diversitate dieta se transforma intr-o dieta mai animala. ├Än prim─âvara ╚Öi vara, africanul m─ân├ónc─â r├óme, p─âianjeni, melci sau gogosi.

Reproducerea d─âun─âtorilor

Toate speciile de ras─â de molusca ├«n Fran╚Ťa, cu excep╚Ťia cresc├óndelor purpurii din ╚Ť─ârile nordice. Perioada de cuib─ârire este diferit─â ├«n func╚Ťie de specia de candidoz─â: se extinde din aprilie p├ón─â ├«n iunie, pentru sturzul, din martie p├ón─â ├«n august pentru sturzul c├óntec, din mai p├ón─â la mijlocul lunii iulie ╚Öi redwing Mai p├ón─â la ├«nceputul lunii august pentru boala italian─â. Diceii ├«╚Öi a╚Öaz─â cuibul ├«ntr-un copac ├«ntre 2,50 metri ╚Öi 9 metri ├«n─âl╚Ťime, ├«n func╚Ťie de specie. Doar liliacul violet cuibeste pe pamant sub tufisuri.

Afula╚Ťia poate avea ├«ntre 2 ╚Öi 3 pui pe sezon ╚Öi se afl─â ├«ntre 4 ╚Öi 6 ou─â la fiecare ├«nmul╚Ťire. Femelele pui ou─âle timp de 12 p├ón─â la 15 zile. Puii sunt autosuficien╚Ťi la aproximativ 30 de zile dup─â na╚Ötere.

D─âun─âtor: fugarit - Ani╚Ť─â mic─â

Principalele specii de d─âun─âtori

Afula╚Ťia se scurge

Aurul curajos (Turdus viscivorus) este cel mai mare dintre diceii europeni ╚Öi cel mai violent. M─âsoar─â 26 cm ╚Öi are arip─â ├«ntre 42 ╚Öi 47 cm. Afula╚Ťia darter este de culoare palid─â ╚Öi are multe pete negre pe burt─â. C├óntecul b─ârbatului este foarte puternic ╚Öi u╚Öor de recunoscut.

Itorca litorne

Campionul de câmp (Turdus pilaris) are un penaj plin de culoare: albastru pe cap, spatele gâtului și pe coapsa lui; maro pe aripi și spate, și roșu pufos cu pete negre pe piept și flancuri. Acesta este cel care trăiește cel mai mult într-un grup. Nu este neobișnuit să vezi zboruri cu mai mult de 1.000 de persoane în afara sezonului de reproducere. Lupusul litoral are particularitatea de a-și face mișcările migratorii în timpul zilei.

Infestul purpuriu

Aurul violet (Turdus iliacus) este cel mai mic dintre dungi. Are un penaj de culoare maro-maronie pe spate ╚Öi pete de aceea╚Öi culoare pe burt─â. Afula purpurie este uneori gregar─â, uneori solitar─â. Este adesea v─âzut ├«n compania africanului de c├ómp. Aerul de cuib─ârire a mihal╚Ťului violet se duce din Islanda ├«n Scandinavia prin statele din Baltica de Vest. Aceast─â aftoas─â migreaz─â ├«n principal noaptea.

Muzicianul african

Astroful melodiei (Turdus philomelos) este similar cu africanul purpuriu, cu excep╚Ťia faptului c─â este mai mic. Aceast─â afula╚Ťie tr─âie╚Öte la fel de mult ├«n masivele forestiere sau ├«n gardurile vii, ca ╚Öi ├«n spa╚Ťiile verzi ╚Öi gr─âdinile ora╚Öelor. Astroful melodiei este una dintre cele mai frecvente specii de drojdie din Fran╚Ťa.

Cuibul african

Este aftoasa folositoare sau d─âun─âtoare pentru gr─âdin─â?

Ca majoritatea parintilor, africa poate provoca probleme in gradina. Având în vedere o parte din dieta plantelor sale, aftele pot face daune prin consumul de fructe de padure de gradina, cum ar fi căpșuni sau coacăze, rasare răsaduri și mâncând muguri de legume tineri.

Video: The Eurasian jay (Garrulus glandarius) searching for food/Gaiţa.

Partaja╚Ťi-Le Cu Prietenii T─âi