Common Starling (Sturnus Vulgaris), Pasărea Care Trăiește Într-Un Grup

Stingerea (Sturnus vulgaris) este o pasăre foarte răspândită în regiunile noastre, în mediul rural, ca și în orașe. În afară de apelul său recunoscut, are distincția de a trăi și se deplasează aproape întotdeauna în grupuri care pot fi compuse din câteva sute de mii de păsări.

Stingul european (Sturnus vulgaris)

Cum să recunoști un scorț?

Stăpânul este o pasăre neagră care este adesea confundată cu păsări. Cu toate acestea, se deosebește de cea din urmă mai întâi de coada sa, care este mai scurtă, adică lungimea aripilor sale. În continuare, scobitura are un penaj lucios, strălucitor, negru, în timp ce păsărica este plictisitoare. Stingerea este recunoscută de vârfurile de culoare deschisă (albă, cremă) pe aripile și baza coada. Masculul și femelele au un cioc galben, dar albastru, la bază în mascul și roz la femela.

Stăpânul are particularitatea de a trăi într-un grup, este o pasăre gregară. Pentru a se proteja de pradă, cum ar fi șoimul, de exemplu, sa alăturat noaptea de dormitoare comunitare. Stingerea se poate dovedi a fi o adevărată provocare în locurile în care grupul sa reîntors din cauza multor excremente.

Zborul starlinei este caracteristic: este rapid și energic, intercalat cu zborurile care zboară. Este deosebit de impresionantă atunci când eleganții zboară în grupuri (pot fi câteva mii împreună), la înălțime mică, înainte de a merge la dormitoarele lor pentru noapte. Aceste adunări de zgârieturi în zbor arată ca niște nori în mișcare.

Plâns și cântecul tulpinilor de steril

Steaua are un repertoriu foarte vast de cântece și strigăte. Este o pasăre foarte vorbătoare și, trăind într-un grup, prezența lui nu trece neobservată din punct de vedere al zgomotului. Stăpânul are particularitatea de a se angaja în imitații ale altor specii de păsări, cum ar fi vrăbii sau viermi.

Sâmbătă în zbor

Habitatul sterilului

Graurul are nevoie de spațiu deschis la fel de mult (pajiști, peluze, grădini, livezi, etc.), pentru a găsi hrană ca locuri ascunse (găuri în copaci, în acoperișurile caselor și chiar luminile stradale ale orașelor) pentru a reproduce în special. Pe timp de noapte, scobitoarea este grupată împreună cu congenerii săi să doarmă în parcuri din oraș sau la marginea corpurilor de apă.

Alimentele de stelist

Ștechetul se hrănește în principal pe teren unde găsește insecte, viermi, viermi, etc. În sezonul de fructe, el nu ezita să urce copaci, mereu în grupuri, să hrănească. Casele sălbatice sunt, de asemenea, rezervoare de mâncare grozav pentru stelist.

Reproducerea sterilului

Cuibul de steril în cavități, care nu ezită să zboare către alte specii, cum ar fi cocoșul sau ciocănitoarea mare. Cuibul lor se găsește adesea sub acoperișurile caselor din orașe sau chiar în interiorul lămpilor de lampă. Femela se află între patru și șase ouă la sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie și se înmulțește timp de aproximativ două săptămâni. Cei tineri au zbor după trei săptămâni.

Este grâul util sau dăunător pentru grădină?

Griful este temut în grădină, mai ales dacă aveți o livadă sau o viță de vie. El vine cu mulți dintre colegii săi să mănânce fructele cireșilor, smochinilor, măslinilor etc. Dar având în vedere dieta sa variată, scroafele ajută de asemenea la scăderea grădinilor de dăunători.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi