Steierul

graur

În multe țări, scârțâitul este considerat dăunător din cauza daunelor produse.

Strigul european (Sturnus vulgaris). Ați văzut deja evoluția seara într-o formă de nor în continuă schimbare. Este o modalitate pentru el de a se proteja de pradă, care nu știe unde să dea
capul în fața acestei mase mobile. Stingina are în jur de 21 cm înălțime și cântărește între 60 și 96 g. El poate trăi până la 15 ani.

Toate culorile

  • Ciocul galben conic și conic.
  • Temnița închisă și mohanismul strălucitor al petelor balneo-bej.
  • Aripi negre, pointeri.

Habitatul său

  • Zonele împădurite, terenurile agricole, parcurile și grădinile, chiar și în zonele urbane.

Obiceiurile lui

  • Trăiește în grupuri mari, cu excepția sezonului de reproducere.
  • În timpul iernii, mii de oameni vin la culcare în dormitoare mari
  • Dieta sa constă din insecte, viermi, ciuperci, fructe de padure, fructe. El este un vizitator al hrănitoarelor, unde apreciază că i se oferă grăsime și pâine.
  • Foarte macho, el exercită asupra femeii o supraveghere apropiată și o urmează permanent peste tot.
  • Când e pe pământ, nu omite, spre deosebire de alte păsări: funcționează.

Cântărirea lui

  • Masculul cântă oricând. Plânsul și cântecul său sunt foarte variate. Steierul este o pasăre destul de zgomotoasă.

Nu confunda vrabia

Nu confunda... vrabia

Formele minore seamănă uneori cu vrăbiile sau cu alte păsări înrudite. Tânăra mula în toamnă (fotografia atașată), își pierde penele pentru bebeluși și își ia viața de adult.

Puțin mai mult

Stingerea are particularitatea de a fi un imitator bun al cântecului altor păsări. Dar nu numai: frecvența sa de zone urbane ia dat posibilitatea de a imita tonuri de apel ale telefonului mobil și alte obiecte prea!

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi