Sparrowhawk European (Accipiter Nisus), Vânător Nemilos

The European Sparrowhawk (Accipiter nisus) face parte din familia de păsări de pradă. Este un mic raptor care are sere puternice. European Sparrowhawk este un vânător nemilos care trăiește în mod normal în pădure, dar care, din ce în ce mai des, frecventează orașele și grădinile, unde își găsește cu ușurință mâncarea preferată, vrăbii mici.

Sparrowhawk european (Accipiter nisus), vânător nemilos

Cum să recunoști un Sparrowhawk european?

Sparrowhawk-ul european are aspectul recunoscut al păsărilor de pradă, chiar dacă este mic, cu bancnota curbată și cu talonul lung. Barbatul, un pic mai mic decat femela, are un penis albastru-gri pe spate, aripi si coada. Părțile sale inferioare sunt albe, blocate cu soiuri de roșu. Capul Sparrowhawk este recunoscut prin culoarea albastru-cenușie, obrajii roșii și, în special, ochii-portocalii galbeni. European Sparrowhawk are o coada lunga, subtire, caracteristica.

Scream și cânta Sparrowhawk-ul european

European Sparrowhawk este o pasăre destul de discretă. Cu toate acestea, se poate auzi un apel când privim peste cuib și în timpul sezonului de reproducere. Viteza strigătului său variază în funcție de modul în care Sparrowhawk-ul european o folosește în timpul unui afiș de curte sau de a avertiza asupra unui pericol.

Sparrowhawk european în zbor

Habitatul Sparrowhawk european

Sparrowhawkul european poate fi migrat dacă trăiește în nordul Europei sau sedentar dacă locuiește în sudul continentului. Este o pasăre care trăiește în păduri, precum și în zone împădurite deschise și în orașe unde poate găsi și mâncare.

Mâncare de Sparrowhawk european

Uliul se hrănește în principal pe Paseriforme mici (vrăbiile casa, sâni mari, warblers, cinteze, Robins familiare, rândunica, grauri, etc.), care întotdeauna atac surpriză în locuri deschise. Este o pasăre care nu se lasă ușor de pradă. Se poate continua în plante, în frunziș sau în zbor timp de 2 până la 3 kilometri înainte de al prinde.

Femelele Sparrowhawk pot, având în vedere dimensiunea lor mai mare, să abordeze o pradă mai mare, cum ar fi dungi, porumbei sau fazani. Atunci când vrăbii sunt puține în timpul iernii, Sparrowhawk european, de asemenea, se hrănește cu mamifere mici, cum ar fi șoareci sau shrews. European Sparrowhawk, care nu se teme de oameni, este, de asemenea, uitam pentru alimentatoare de gradina, în special, pentru a surprinde sânii albastre.

Sparrowhawks din Europa (Accipiter nisus)

Reproducerea Sparrowhawk-ului european

În Sparrowhawk european, bărbații și femeile își construiesc cuibul împreună, chiar dacă acesta din urmă lucrează cel mai mult. Cuibul este instalat într-un copac suficient de înalt. Femela stabilește între 4 și 6 ouă între aprilie și iulie, o dată pe an, cu un interval de 2 zile între fiecare ou. Îi plictisește de 33 până la 42 de zile. Puii se înghesuie după 24 până la 30 de zile.

Este Sparrowhawk european util sau dăunător grădinii?

European Sparrowhawk este dăunătoare pentru grădină numai dacă ați decis să instalați un alimentator de păsări. Acestea din urmă sunt cel mai adesea vrăbiile ale căror Sparrowhawk este nebun: nu ezită să le urmărească în grădini și să le prindă pentru mâncare. Dacă doriți să evitați păsările care vin în alimentatorul ajunge în uliul alimente, vă puteți proteja cu ușurință, de exemplu, prin montarea unui acoperiș sau prin plasarea acesteia sub un arbore care trece numai păsările mici.

Credite foto: Eddy Van 3000 n° 1 - Tony Hisgett n° 2 - Accipiter n° 3

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi