Policultura Și Duhoarea Legendară

The polecat (Mustela putorius) este un mic animal carnivor din familia Mustelidae recunoscut prin silueta lor alungită, cum ar fi nevăstuica, vidra, marten, ermine, nurca, în special. În plus, politatul are particularitatea de a da un miros foarte puternic atunci când se simte amenințat. Mai mult, numele îi indică bine, deoarece în latină "putor"înseamnă miros și"putidus", scârțâit. Vorbim despre dihor (Mustela putorius furo) în cazul în care polecat este domestice ca un animal de companie.

Tiparul: carte de identitate

Coarda are un strat maro închis pe partea superioară și negru de jos, cu fețe gălbui. Capul său este ușor de recunoscut, deoarece este negru, cu benzi albe care acoperă botul, urcând între ochi și formând o arcadă de la urechi până la partea de jos a obrajilor. Urechile lui sunt destul de rotunjite.

păstrăv (Mustela putorius)

Forma sa alungită pe picioare scurte poate ajunge la 50 cm la masculi și la 40 cm la femele, fără coada care măsoară între 10 și 15 cm. La nivelul greutății, se observă o diferență foarte clară între bărbați (800 g și 1700 g) și femele (400 până la 900 g).

Este prin glandele sale anale, care secretă o substanță care sconcs miroase foarte rău atunci când se simte amenințat, permițând animalului pentru a se proteja de animalele de pradă și a altor intruși ar trebui să scape cu care se confruntă duhoarea clar. Silent în natură, el poate, atunci când este în primejdie, să plângă, de asemenea, strigăte, care uneori sună ca chicotiri, mormăi și șolduri.

Policatul, mai degrabă solitar, trăiește în esență noaptea. In functie de conditiile de viata ale polaritatii, el poate trai timp de maxim 10 ani, dar, in general, viata lui este mai mare de 4 pana la 5 ani.

Reproducerea copacului începe la sfârșitul iernii, de la sfârșitul lunii februarie până în aprilie prin împerechere care provoacă ovulația. Gestația survine timp de 6 săptămâni, după care femelele dau naștere unei așternuturi de 5 tineri, în medie, care sunt născuți orbi și aproape gâlpi, cu excepția cazului în care abia se vede vizibil în jos. Își alăptează și ticăloșii tineri devin adulți, capabili să se reproducă la rândul lor, la un an.

Habitatul polat este concentrat, în principal, în zonele de pădure ușoară, zonele vii și zonele umede. Este, de asemenea, un bun înotător; pe de altă parte, nu urcă. Poate să investească clădiri, mai ales atunci când frigul este foarte important, dar altfel, va prefera burrowuri împrumutate de la alte animale sau săpate sub rădăcinile copacilor, ciocuri goale, grămezi de ramuri, de exemplu. Și din nou, își va folosi moscul stins, secretat de glandele sale anale, pentru a-și marca teritoriul.

Cum să distingi un skunk de un skunk?

Mop în Bambi

Polaritatea este uneori confundată cu skunk, familia Mephitidae, găsită în multe desene animate, ca Bambi, care au contribuit la această confuzie.

Spre deosebire de vrăjitorul, ea este neagră cu dungi albe de-a lungul întregii spate și poartă o coadă plină.

La fel ca și polaritul, el emite un miros neplăcut atunci când este frică sau frică de ceva.

Mâncarea polarizatorului

Așa cum am menționat mai înainte, polecatul este un carnivor ale cărui rozătoare au preferința sa printre ale căror voeli, rechini, șoareci, mutți, dar și doi rozătoare, un pic particular:

  • muskrats, de care este unul dintre prădătorii rari,
  • iepurii de război, în special afectați de mixomatoză, ceea ce face posibilă limitarea proliferării bolii, știind că nu atacă hrănirile fermelor.

De asemenea, se hrănește cu pești, amfibieni, reptile, păsări, ouă, insecte, fructe de padure...

Este limpede că polcașul nu provoacă daune și nu reprezintă o amenințare pentru grădinar, dimpotrivă.

Stocul a fost clasat dăunător în ciuda tuturor lucrurilor

păstrăv (Mustela putorius)

Deși nu dăunează activităților umane și ajută la limitarea proliferării anumitor specii pe care omul încearcă să le îngreuneze, polaritatea este clasificată ca fiind dăunătoare în Franța sau mai degrabă "poate provoca daune ", așa cum este indicat de Legea privind biodiversitatea din august 2016.

În consecință, vulturul poate fi vânat în timp ce Convenția de la Berna o califică drept "o specie de faună protejată" și că Directiva 92/43 / CEE a Uniunii Europene Flora Fauna Habitate îl califică drept "o specie de interes comunitar a cărei recoltare în natură și exploatare ar putea face obiectul măsurilor de gestionare".

Acest lucru determină o scădere a populației, întărit și mai mult prin creșterea urbanizării ceea ce duce la distrugerea zonelor umede, dar este, de asemenea, o victimă a traficului intens, poluarea industrială care se termină în râuri, capcane destinate altor dăunători.

De fapt, astăzi, se pare că ar trebui să ne întoarcem la alegerile franceze din 2002 mai degrabă ca să avem tendința de a ne proteja.

(foto 1 de Malene Thyssen - Lucrări personale, CC BY-SA 3.0)

Video: .

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi