Robin (Erithacus Rubecula): Pasăre Mică Cunoscută Din Grădinile Noastre

Ei bine cunoscuți în grădinile noastre, robin (Erithacus rubecula) face parte din familia Muscicapidae. Este o pasăre destul de solitară, dar apreciază prezența omului mai ales în timpul iernii, dacă îl face să-i pună la dispoziție paiete de pâine. Aceste chirpuri și melodia melodioasă ne stârnesc dimineața, în inima orașelor.

Gâtul roșu (Erithacus rubecula): pasăre puțin cunoscută din grădinile noastre

Cum de a recunoaște un robin?

Gâtul roșu este o pasăre mică în formă rotundă, cu aripi scurte. Este ușor să recunoașteți culoarea portocalie a gâtului adult prin culoarea portocalie a penajului care acoperă pieptul și gâtul, până la frunte. Toată această parte este înconjurată de o bandă gri deschisă. Partea superioară a corpului ei este de culoare maroniu închis. Gâtul roșu are doi ochi mici, foarte întunecați și un cioc negru închis. Picioarele sunt roscate sau maronie. Gâtul roșu are un aspect diferit: nu are penaj portocaliu, ci un corp maroniu strălucit cu bovină roșcată.

Scream și cântă robinul

Gâtul roșu încântă grădinile noastre cu cântecul său tipic: o serie de note și se rostogoli fluierat un sunet ascuțit care însoțește trezirea noastră în primele ore ale dimineții de primăvară, cu excepția cazului la sfârșitul verii, când sa mutat. Când gâtul roșu este îngrijorat, el emite un strigăt de emoție în mod repetat. Acest strigăt poate fi foarte rapid atunci când simte un pericol, de exemplu în apropierea cuibului tinerilor săi. Gâtul roșu cântă în principal pentru a atrage femele și a marca teritoriul său.

Pasăre mică cu gât roșu

Robul lui Habitat

Gâtul roșu trăiește în principal în Europa, unde migrează dinspre nord spre sud în timpul iernii. Se poate găsi și în Africa de Nord, Siberia de Est și Iran. Habitatele sale preferate sunt pădurile, pădurile naturale, gardurile vii, parcurile și grădinile din oraș și din mediul rural.

Red Robin Food

Gâtul roșu este insectivor. Se hrănește cu insecte, păianjeni, larve și nevertebrate mici, cum ar fi râme. În sezonul rău, când această dietă este mai rară, gâtul roșu consumă fructe mici, cum ar fi fructe de pădure sau de ienupăr. De asemenea, el mănâncă semințe mici și pâine rămasă dacă locuiește în oraș.

Gât roșu în timpul iernii

Reproducerea robinelor

Gâtul roșu își instalează cuibul de crengi, iarbă, frunze uscate și mușchi din vedere, bine ascunse de vegetație sau într-o cavitate a unui zid de piatră vechi. Nu este neobișnuit să găsiți un cuib într-o cutie poștală sau oală. Femela este singura care construiește cuibul de la sfârșitul lunii martie. Ea plasează 5 până la 7 ouă și îi înmulțește timp de 11 până la 14 zile, timp în care gâtul feminin roșu părăsește cuibul doar pentru a fi hrănit de bărbat. Odată ce ouăle se deschid și timp de o săptămână, puii de sex masculin și bărbatul aduce mâncarea necesară. Din a doua săptămână, ambii părinți își hrănesc puii până când sunt independenți, la vârsta de 3 săptămâni.

Este robinul util sau dăunător grădinii?

Gâtul roșu nu provoacă daune în grădini și, pentru nimic în lume, nu vrem să scăpăm de acest cântec melodios de păsări care miroase bine sosirea sezonului frumos.

Video: .

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi