Robinul

prihor

Pisica este cel mai bun inamic al lui Robin: asa ca fiti atenti acolo unde renunti la mancare.

Robinul (Erithacus rubecula). Dacă există o pasăre pe care o cunoaște toată lumea, e vorba de o păsărică! Nu este timid și puțin oportunist, locuiește lângă oameni. Cu o înălțime de 14 cm, cântărește 16-22 g și trăiește în jur de cincisprezece ani.

Toate culorile

  • Piept și portocaliu-roșu.
  • Belly alb-gri.
  • Spate, aripi și coada verde de măsline.
  • Cozonac brun închis, cu o bază mai ușoară.

Habitatul său

  • Locuiește în păduri, păduri, păduri, parcuri, grădini și parcuri.

Obiceiurile lui

  • Robinul este foarte prezent în grădini. Există un motiv bun pentru acest lucru: după ce grădinarul care își săpare pământul îi permite să găsească cu ușurință viermi de râu care îi iubesc!
  • El se așează de bunăvoie aproape de case, în care nu ezită să intre. Pentru a cuibărit, îi plac pereții cu ierburi sau vițel.
  • Barbatul rămâne pe teritoriul său tot anul. Mai aventuros sau mai înțelept, femeia se poate mișca în timpul iernii pentru a se hrăni.
  • Se hrănește cu semințe mici, fructe, boabe si insecte, melci, melci, miriapode, păduchilor, viermi, păianjeni... Robin este un aliat al grădinar. În timpul iernii, va pipi pe pământ lângă iesle. Mealworms, stafide aranjate pentru a adăpost de ploaie va face bucuria lui.

Cântărirea lui

  • Frumoasă, compusă din chirp și trillete scurte.

nu confunda coada rosie

Nu confunda... Coada roșie cu coada albă

El este un singuratic, ca și robinul, despre care are aproximativ aceeași dimensiune, dar cifra lui este puțin mai subțire. În primăvară, masculul are un portocaliu stralucitor.

Puțin mai mult

Din nou, nu trebuie să avem încredere în ramura lui sau în penajul său frumos! De fapt, robinul este o pasăre foarte agresivă. Masculii pot lupta până la moarte, lovind picioarele, aripile și ghearele până când adversarul este pe teren. Lupta poate dura mai mult de o oră!

Video: Is Robinul used for excessive sweating.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi