Vulpea Roșie, Viclean Și Formidabilă În Găină

Loading...

Loading...

vulpe roșu (Vulpes vulpes)

Vulpea roșie este cea mai frecventă vulpe găsită pe aproape fiecare continent. Din basmele pentru copii, evocăm acest mamifer carnivor, mai degrabă omnivor în realitate, pentru viclenia și răutatea sa.

Și chiar cântăreața Renaud se referă la ea Dr. Renaud, domnule Renard... Mai concret, blana vulpei roșii îl face să fie vânat în ciuda daunelor pe care le poate face în casele de păsări!...

Cartea de identitate roșie Fox

Vulpea rosie (Vulpes vulpes), Fox sau vulpe roșie are o frumoasă blană roșie mai mult sau mai puțin închis, care dă drumul la alb la gât și sub orice stomac, dar capetele picioarelor sale sunt aproape negru, la fel ca în spatele urechilor. Părul devine foarte dens în timpul iernii, permițându-i să reziste la frig până la -13° C. Apoi, va avea loc un fel de mulatire. Cu toate acestea, culoarea hainei sale se poate schimba cu anotimpurile. Din familia Canidae, vulpea nu are o înălțime mai mare de 40 cm, are greutatea și mărimea unui câine mediu de 6 până la 10 kg și 60 până la 80 cm lungime la care ar trebui adăugați 30 de 40 cm dintr-o coada foarte blandă la capătul alb. Femelele sunt puțin mai puțin impunătoare.

Capul său cu vârf ascuțit este înconjurat de urechi la fel de ascuțite și bine înălțate, cu doi ochi cu elevi verticali care îi dă o privire plină de viață. Ca un carnivor, are un dinti deosebit de bogat, cu 42 de dinti. Nu numai că vede noaptea, dar are un sentiment de miros, auz, un sentiment de orientare și vibriuri foarte dezvoltate.

Vulpea trăiește mai degrabă noaptea de la amurg, pentru a se bucura de liniștea mediului înconjurător, deoarece este destul de neîncrezătoare și singură, în afara perioadelor de împerechere și creștere a tinerilor. El poate trăi teoretic de la 7 la 10 ani, dar, în realitate, el este victima multor capcane și rareori ajunge atât de mulți ani. Poate călători în jur de zece kilometri pentru a vâna noaptea, sărind foarte bine (până la 2 m înălțime), intervine în pasaje înguste, știe cum să înoate și să urce. Acesta rulează la aproximativ 10 km / h, dar poate atinge un maxim de 60 km / h dacă este necesar.

Reproducerea vulpii este doar o dată pe an, în timpul iernii, între decembrie și februarie: Fox emite tipuri de strigatele de nunta foarte speciala si testicule vor creste enorm (x 6), femela spune ca este in calduri eliberând jeturi de urină ca indicii olfactive. Este fertil doar pentru 3 zile, deci împerecherea are loc și urmează o "blocare" care poate dura 1:30 ore, ceea ce înseamnă că animalele nu se pot separa! Gestația durează aproximativ 50 de zile, fatare are loc din martie până în 4-5 mai mici orbi și surzi o greutate de aproximativ 100 g fiecare vin suge sânii femela timp de cel puțin o lună și jumătate. Barbatul aduce mâncare femelei și tânărului ei la început, apoi femeia aduce înapoi la puii care stau în burrow. Va dura 10 luni pentru ca tinerii să ajungă la maturitatea sexuală.

vulpe

Habitatul vulpei este, în esență, cărămida pe care a săpat-o sau va fi recuperat de la alte animale, cu mai multe intrări. Covoarele de sex feminin "camera", în cazul în care ea pune părul jos pentru a face spațiu mai confortabil. Această grădină se găsește în aproape orice mediu: păduri, câmpuri, pajiști, țărmuri, dune și chiar în oraș. Zona este foarte mare, variind de la 30 ha în mediul urban până la 500 ha în mediul rural, în funcție de densitatea pradă care poate vâna alimentele.

Alimentele vulpei

Vulpea este un carnivor, dar poate deveni oportunist omnivor, mai ales în zonele urbane, în apropierea unor case unde va merge la gunoiul locuitorilor. Meniul obișnuit al vulpii, veți găsi rozătoare, iepuri, iepuri, păsări, gândaci, râme, ouă, dar și fructe și fructe de pădure, ciuperci și va merge găsi în compost sau cutii de gunoi și victime ale accidentelor rutiere. El poate de asemenea să facă rezervări și să ascundă mâncarea în pământ pe care o va găsi câteva zile mai târziu fără ezitare din cauza memoriei sale bune.

Nebunul vulpii

În general, vulpea se teme când o găină, mai ales în perioada în care vânează să-i hrănească pe tineri, adică între februarie și iulie. El poate ucide puii și le poate mânca la fața locului sau le îngropa pentru a se întoarce mai târziu să le mănânce.Semnătura lui: nu rupe penele, ci le taie la bază. Pentru a împiedica accesarea găinilor, creați fundații din beton care vor împiedica intrarea vulpilor.

vulpe roșu (Vulpes vulpes)

În plus, vulpea a fost un vector important al rabiei din Europa de Vest, care astăzi nu mai este cu adevărat temut din cauza vaccinării antirabice care aproape că a dispărut boala. Pe de altă parte, este adesea mango și infectat cu viermi paraziți.

Blana de vulpe roșu a fost mult căutat după densitatea, moale și aspectul matasos. Pantofii, dar și eșarfele au fost făcute de mult timp în piei de vulpi. Astăzi, este încă cazul, dar blana provine din creșterea vulpilor, dintre care Finlanda este una dintre cele mai importante țări producătoare.

Vulpea fiind clasificată ca un dăunător în Franța, el este întotdeauna blocat și vânat de pușcă sau pușcă. Cu toate acestea, reglementările stricte reglementează capturarea și vânătoarea.

Este vorba mai ales de vulpi mici care sunt prădători care pot varia de la o regiune la alta, de la lupi la vulturi, râs și bufnițe, precum și câini și pisici din oraș.

Loading...

Video: .

Loading...

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi