Ravenul (Corvus Corax): Pasărea Neagră Și Zgomotoasă

Din familia corvidă, cioara, al cărei nume real este "Raven" (Corvus corax) evoca de secole nenorocirea, tristețea și superstiția. Cu toate acestea, este una dintre cele mai inteligente păsări. Este, de asemenea, cel mai mare trecător din Europa, care este adesea confundat cu cioara.

Ravenul (Corvus corax): pasărea neagră și zgomotoasă

Cum să recunoști un corb?

Cioara este o pasăre mare, cu un corp puternic. Este cel mai mare dintre corvii europeni. Are un plumaj de negru strălucitor, care are reflexii irizate albastru deschis și, pentru bărbat, o apariție îndoită pe gât. Pene de burtă au distincția de a cădea pe picioare. Ciocul său mare, sub forma unui pumnal ușor curbat, este negru, precum și ochii și labele sale enorme. Aripile corbului sunt lungi și ascuțite, iar coada lor este pătrată.

Râul este recunoscut în zbor cu cifrele sale de zbor. Aripile sale îndoite sunt mici și rigide, intercalate cu zborurile care zboară. Aripile sale sunt lungi și înguste și ciocul lor mare este foarte vizibil în timpul zborului.

Scream și cânta cântecul

Gravul este cunoscut ca fiind zgomotos, cu croakul său răgușit și sever, mai ales atunci când zboară, repetat de două sau de trei ori la rând. Corbii corbului, dar este capabil să emită alte sunete foarte variate și chiar să imite strigătele altor specii de păsări.

Raven, pasărea nenorocirii?

Habitatul corbului

Prezent în toată emisfera nordică, cioara este o specie sedentară. El este precaut de prezența umană și preferă să cuibărească în sălbăticie îndepărtată, de la stânci de pe litoral până la munți și cariere înalte. Dar se regăsește și în zonele urbane, pe clădirile orașelor noastre.

Răpirea hranei

Cioara este un măturător și se hrănește în principal cu animale moarte. Dar îi place și insecte, viermi, melci, rozătoare, broaște și broaște, mamifere mici sau păsări, precum și semințe și fructe, cum ar fi, de exemplu, cireșe. În orașe, mâncarea sa este alcătuită și din detritus alimentar uman. Râul se hrănește pe pământ și își păstrează mâncarea.

Cuibul și micul corb

Reproducerea corbului

Porumbelul cuiburiază din februarie până în mai la înălțimi mari, cum ar fi stânci, copaci sau stâlpi foarte mari. Cuibul, impunând, constă din ramuri căptușite cu iarbă, lână și lichen. După o perioadă de incubație de 18 până la 21 de zile, femelele plasează între 3 și 7 ouă pe ambreiaj (de obicei numai o reproducere pe an). La naștere, tinerii sunt hrăniți de ambii părinți, până când se zboară după 5 până la 7 săptămâni.

Râul este util sau dăunător grădinii?

Corbul care se bucură de fructe și muguri de copaci nu este apreciat de cei care cresc o livadă. Corvidul face, de asemenea, deteriorarea plantațiilor de porumb dulce. Și atunci, dacă aveți o găină cu câteva găini, aveți grijă pentru că se poate întâmpla ca în vremuri de frig extrem, când cioara nu are mâncare, atacă găinile care sunt apoi eviscerate și străpunse cu găuri. Și dacă cioara a văzut cuibul, nu se va opri să o acceseze pentru a pleca cu un ou în cioc. Dar corbul ajută de asemenea să scape grădina de viermi, insecte și alți dăunători care fac parte din dieta sa.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi