Tărbune De Pin (Martes Martes) Sau Marte, Departe De Grădină

Loading...

Loading...

Tărbune de pin (Martes martes) sau marte

Marten sau marten, al cărui nume real este martens martes (Martes martes), aparține familiei Mustelidae, cum ar fi marten (Martes foina). În cazul în care acestea sunt atât de mici mamifer carnivor de același sex, și speciile diferă deoarece comportamentul lor este foarte rar pentru a vedea un jder din apropierea casei sale, ceea ce nu este cazul pentru dihor.

Carnea: carte de identitate

Nevăstuica are o haină maro care se întunecă pe labele și coada, în timp ce se curăță pe cap. Gâtul și pieptul superior sunt galben-portocalii sau crem-galbene, sub formă de salopetă. Este dureros că atinge 15 cm înălțime și 35 sau chiar până la 55 cm în lungime la care este necesar să se adauge 18 la 25 cm dintr-o coada foarte harnică. Acesta cântărește între 700 de grame și 2 kg Maxim, mai rar, de asemenea, depinde, în cazul în care este o femeie sau un bărbat ca dimorfism sexual este destul de pronunțat în jderul.

Deși sunt cu picioare scurte, sunt destul de lungi și sunt păroși la plantă. Masculii și femelele au glandei odorifiant abdominale, care le permite să plaseze acolo unde călătoresc, mirosul lor ca trece marca, în special în timpul rutului. Are urechi care sunt vizibile cu o margine gălbuie. Trufa ei este foarte negru și ea nu rostește un fel de miajare numai în timpul rutului, altfel ea este tăcută. Marten are simțuri bine dezvoltate de miros, vedere și auz. Ea este foarte agilă și urcă de la ramuri la ramuri în copaci, dar călătorește foarte bine pe teren pentru a vâna.

Cum de a distinge un marten de un marten?

Marten are o cifră oarecum masiv care nevastuica, dar mai ales salopete care distinge cele două nevăstuici: se termină într-un singur punct și smântână sincer portocaliu în jder, este de culoare albă și bilobat la nevăstuică. Mai mult decât atât, observând semnele lăsate de cele două animale în sol vrac, se poate observa acele jder care prezintă urme de păr, care nu apare în nevastuica care nu are nici un fir de păr sub labe.

Teoretic, mararul poate trăi timp de zece ani sau chiar mai mult în captivitate, dar în sălbăticie speranța de viață este mai degrabă în jur de 3 sau 4 ani.

Reproducerea mată este printr-un proces ovo-implantare amânat anume că punerea în aplicare a ouălor se face într-un mod întârziat (aproximativ 200 de zile), comparativ cu cuplajul care are loc în Iulie și august, uneori cu bărbați diferiți. Nașterea mic, care poate fi de până la 6 la gunoi, dar în medie 3, are loc în primăvara anului următor, în jurul lunilor aprilie și mai, în gaura unui copac, o cavitate stâncă, dar nu la pământ. De sex feminin care alăptează puii până 2 luni, ei vor avea înălțimea lor de adult și să ia independența la 5 sau 6 luni, dar ajung doar maturitatea sexuală la al doilea sau al treilea an. Femela se ocupă singure cu tinerii ei, ceea ce arată, de asemenea, că mararul este un animal destul de izolat.

habitatul său este concentrată în principal în păduri și / sau de foioase de conifere, în întreaga Franța, cu o preferință pentru pădurile est și la munte, dar aproape niciodată asociații în zone deschise, cum ar fi pajiști. Se întâlnește rar în Provence și în nord. Ca atunci când vițeii și are grijă de, diferite zone sale mici sale de viață poate fi o gaură într-un ciot de copac, un cuib de veveriță abandonat, un cuib de bufnite nelocuită, o cavitate stâncă, de obicei în înălțime, dar în vară, se poate așeza sub rădăcini de copaci sau în bramble, la nivelul solului. Spre deosebire de nevăstuică, rareori se apropie de case și, prin urmare, nu interferează în mansarde.

Tărbune de pin (Martes martes) sau marte

Spațiul său vital se extinde pe o zonă care poate fi de douăzeci de kilometri din douăzeci. Este cel mai activ la amurg și noaptea, dar când se produce iarnă și frig, acesta încetinește și devine mai diurnal.

Mâncarea martenului

Marten este carnivor, cu o predilecție pentru VOLES care pot fi înlocuite cu teren șoareci, scorpii, iepuri, veverițe, păsări și ouăle lor (Robin, chickadee, sturzi, ciocănitori, porumbei...), amfibieni. Ea mănâncă, de asemenea, cadavre de animale moarte.

Ea este, de asemenea, insectivoros și atacă cuiburi de albine, mănâncă gândaci și gândaci în număr.

Marte nu-i disprețuiește fructul, pentru că este frugivor, mai ales în vara și toamna: poate fi fructe sălbatice, dar și fructe agricole.

Ea își adaptează dieta la ceea ce anotimpurile o oferă cel mai ușor.

Marten, inofensiv pentru grădinari

Spre deosebire de nevăstuică, mararul nu va veni să-ți viziteze coopul de pui, prea aproape de casa ta și prea departe de locul său de viață din pădure.

Începând cu anul 2014, mararul nu mai face parte din speciile "dăunătoare" din Franța. Aceasta este, fără îndoială, o decizie luată în urma observării declinului populațiilor care trebuiau să fie oprite. Unele țări europene au chiar programe de confort sau reintroducere a populației.

Câțiva factori explică mortalitatea maronului, care include vânătoarea pentru recuperarea blănurilor, dar și firele de păr destinate să facă perii de înaltă calitate pentru acuarele. Trapping și otrăvire au ucis, de asemenea, multe martens în multe zone.

Fragmentarea pădurilor, defrișările și silvicultura provoacă pierderi de habitate și treceri pentru marunți, iar traficul rutier provoacă coliziuni fatale pentru animal.

Loading...

Video: Calling All Cars: True Confessions / The Criminal Returns / One Pound Note.

Loading...

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi