Fazan, O Specie De Găină Sălbatică

Loading...

Loading...

Din ordinul lui gallinaceous, fazanul face parte din familia de păsări unde se găsesc strămoșii găinilor și curcanului intern. Fazanul este larg răspândit în Franța, deoarece este creat în mod artificial pentru vânătoare. Este mult mai rar în sălbăticie. Fazanul trăiește în zonele rurale, dar poate fi găsit în grădini în apropierea orașelor mari.

Fazan masculin

Cum să recunoști un fazan?

Fazanul are 30 de subspecii. Cea mai răspândită și mai cunoscută este cea mai cunoscută Colhis fazan (Phasianus colchicus). Fazanul este o pasăre de dimensiunea unei găini mici, dar cu coada lungă, poate ajunge la aproximativ 80 cm. Este recunoscută prin prăjina sa foarte colorată dominantă roșie și mai ales coada lungă cu modele roșii și verzi. Unii bărbați au un guler alb în jurul gâtului lor. Femelele sunt mai mici decât bărbații, iar penajul lor este mai dulce, mai maron simplu. Fazanul are un cioc puternic, albicioase și picioare împrejmuite cu gheare.

Scream și cântând fazanii

Ca majoritatea gallinaceilor, fazanul nu cântă, dar emite diferite sunete în funcție de situație. Este o pasăre cu strigăte zgomotoase și zgomotoase, mai ales în timpul sezonului de reproducere. Fazanul strigă strigăte grele de avertizare sau își marchează teritoriul în timp ce își întinde gâtul. Produce, de asemenea, scurte rugină cu aripile sale.

Fazan femelă sau fazan

Habitatul fazanului

Originar din Asia, fazanii se găsesc în zonele agricole și la marginile de lemn din câmpie sau munți. Se poate loca, de asemenea, în grădini izolate mari, tufișuri, păduri în mediul rural, dar și în apropierea orașelor mari.

Fizica dieta

Fazanul este un omnivor care mănâncă ceea ce găsește pe teren. Fazanii cultivatori se hrănesc cu larve, viermi, insecte și moluște. La vârsta de 5 sau 6 săptămâni, fazanul devine vegetarian și se bucură de semințe de cereale, fructe, muguri, flori, lăstari și fructe de pădure.

Cuibul fazanului

Reproducerea fazanilor

Sezonul de reproducere a fazanilor este în primăvara, martie și aprilie. Fazanul pare să-și îndrepte corpul și să-și răspândească aripile pentru a atrage femela. Fazanul este în general poligamic. După împerechere, femeia rămâne singură până când puii se naște. Ea face cuibul unde își va pune ouăle. Cuibul, compus din crengi și ierburi, este așezat pe pământ, ascuns în vegetație. Incubarea durează aproximativ 3 săptămâni, iar ouarea are loc în luna mai. Femelele plasează 8 până la 14 ouă pe care le îngăduie timp de 22 până la 25 de zile. Tinerii își părăsesc cuibul imediat după naștere. Fazanul de sex feminin produce numai o pui pe an.

Este fazanul util sau dăunător grădinii?

Semințe foarte lacomi, fructe și flori, în cazul în care fazan găsi fericirea în grădina ta, va distruge unele dintre plantele și răsaduri dvs., inclusiv tăvălesc în ea. Dar fazanul, în special atunci când este tânăr, se hrănește cu nevertebrate mici, cum ar fi viermi sau melci, și vă permite să scăpați de acești dăunători pentru grădina dvs.

Oricum, își va face cuibul să iasă din vedere și din grădina ta bine ordonată. Adesea, el va face doar pasaje scurte în grădina de bucătărie fără mari daune.

Loading...

Video: Cumparam fazani din colectia.

Loading...

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi