Păun, Pasăre Maiestuoasă Cu Pene Albastre

Indigenat în India, păunul, cu aspectul său regal, este din ce în ce mai popular cu indivizii ca animal de reproducție și de companie. Este adevărat că acest animal maiestuos cu pene albe, aproape de fazani și de bibilici, este cel mai bun efect într-un parc. Roata pe care această pasăre o face cu coada în timpul curtării este întotdeauna o minune. Acest animal este, de asemenea, endearing de partea sa sălbatică. Păunul, pe de altă parte, are nevoie de mult spațiu pentru a trăi.

Păun, pasăre maiestuoasă cu pene albastre

Caracteristicile păunii

Păunul este o pasăre galliformă a familiei Phasianidae. Există mai multe specii de păuni. Cea mai cunoscută este păunul albastru. Penajul său este albastru metalic la gât, maro strălucit cu negru pe spate și are un tren lung. Păunul albastru de sex feminin este în întregime maroniu. Fratele fratelui păunului albastru, cu excepția unui penaj simplu pe spate, păunul nigripenului este puțin mai rar la ferme. O altă specie de păun este păunul alb, pasărea maiestuoasă, mai ales atunci când face roata. Păunul alb este mult mai rar decât păunul albastru. Există, de asemenea, păun păros, mai înalt pe picioare și un aspect mai subțire decât păunul albastru, care prezintă un tren metalic verde când este crescut și păunul opal albastru-gri. Strigătul plin de păun este deosebit de recunoscut.

Notă: un decret din iulie 2010 clasifică păunul drept specie supusă autorizării prefectului de detenție și a cărei marcare este obligatorie în fermele de reproducție.

Păunul este o pasăre galliformă a familiei Phasianidae

Habitatul păunii

Pădurea de pășune depinde în primul rând de spațiul pe care îi poți dedica. Dacă aveți un lot foarte mare, puteți opta pentru păunuri de semi-libertate. Avantajul acestui tip de reproducere este acela că păunurile cresc mai bine. Ei au spațiu și mâncare care fac creșterea lor mult mai ușoară. În funcție de climatul din regiune, un păun poate rămâne pe tot parcursul anului în semi-libertate fără a avea nevoie de adăpost. Dacă, pe de altă parte, iernile sunt reci, este mai bine să le pună la dispoziție locuri în care să poată adăposti. Semi-libertatea, pe de altă parte, este periculoasă pentru păuni în perioada de incubație. Ouăle acoperite de femeie sunt într-adevăr la mila prădătorilor, cum ar fi vulpi, nevăstuici sau ratonii. În același mod, este mai bine să nu lăsați păunii liberi atunci când sunt încă mici.

Dacă pământul dvs. nu vă permite să vă lăsați banii în semi-libertate, reproducerea se face în variante adaptate acestui animal. Aceste avioanele trebuie să aibă pixuri, numite padocuri, în care paunele dorm și adăpostesc în condiții meteorologice nefavorabile. Aceste padocuri pot fi închise de o ușă pe care animalul o poate deschide sau se închide pe jumătate cu un zid mic. Păunii nu se tem de frig și în special nu suportă locurile în care aerul este închis. Padocurile trebuie să fie mari pentru a corespunde în special celor din păuni de sex masculin al căror trol este foarte lung.

Fiecare pasăre trebuie să poată conta pe un spațiu de aproximativ 7,5 m². În plus, păunul dormi în sus susține aproximativ 1,50 metri deasupra solului. Pentru confortul și sănătatea păunilor, este preferabil ca aceste suporturi să fie lemne, nu oțel sau beton, materiale foarte reci în timpul iernii. Pentru a fi bine izolat de frig și de umiditate, podeaua din padoc poate fi acoperită cu lemn sau un strat de paie, rumeguș sau nisip, cu condiția să fie curățată în mod regulat. Pentru o "familie" de păuni, zona volării trebuie să fie de 15-20 m² și o înălțime minimă de 2 metri. Nu trebuie să aibă un acoperiș. Acoperirea parțială a volierei este suficientă.

Păunele au nevoie de mult spațiu pentru a trăi

Condițiile de viață ale păunii

Păunele au nevoie de mult spațiu pentru a trăi. În semi-libertate, au nevoie de un teren de cel puțin 10.000 m². Păcii trăiesc de obicei ca o familie, adică cel puțin un bărbat și trei sau patru femele. Nu puneți niciodată două păuni de sex masculin în aceeași incintă, care ar putea lupta până la moarte. Păunul este o pasăre înspăimântătoare și înfricoșătoare care nu trebuie să se teamă. Acest animal trăiește la fel de mult pe pământ ca și în copacii în care se va deplasa prin zbor în caz de pericol sau de odihnă și somn. Pentru a împiedica păunii să scape de reproducerea ta, poți continua cu ejintage-ul lor, adică tăiați capătul aripilor lor pentru a le împiedica să zboare. Această tehnică, totuși, le permite să continue să pătrundă, deoarece păunurile pot sări la o înălțime de peste 1,70 metri.

Peacock făcând roata

Hrănirea păunii

Dieta păunilor este foarte variată deoarece mănâncă aproape totul. Ei mănâncă în principal cereale, legume, fructe, dar și viermi și insecte. Cerealele sunt de obicei făcute dintr-un amestec de porumb, floarea-soarelui, ovăz, orz sau mei. În ceea ce privește plantele, pauni ca păpădie, lucernă, trifoi roșu și alb, rocoina, hrean, verdeturi sfeclă, conopidă sau țelină, salată verde sau mărăcini. Păunii iubesc de asemenea fructe precum mere, pere, roșii, dovleci, cireșe, prune și struguri. De asemenea, ele se hrănesc cu hrană pentru animale, cum ar fi râme, gândaci și larvele lor și alte insecte, cum ar fi gândaci de cartofi. În semi-libertate, paunii se hrănesc singuri.

Sănătatea păunii

Ca animal rustic, păunul este robust și rareori prezintă probleme de sănătate. Dar se poate ajunge la aceleași boli ca și cocoșii și găinile domestice, în special cele parazitare. Păunii crescute în voliere trebuie tratați împotriva viermilor cel puțin o dată pe an, cele de pe cuvânt de onoare, cel puțin o dată la fiecare trei luni. De asemenea, trebuie să fiți atenți la paraziți externi, cum ar fi păduchii sau acarienii. Speranța de viață a păunii este destul de lungă, între 15 și 20 de ani. În iulie, bărbații își mulează și își pierd pene frumoase colorate care resping primăvara următoare

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi