Bufna, Vărul Nocturn De Raptor Al Bufniței

Bufna, vărul nocturn de raptor al bufniței

Bufna este un raptor nocturn larg răspândit în Franța. La fel ca verișoara sa bufnița, cu care nu ar trebui să fie confuză, bufnița este un animal protejat în țara noastră. Unele specii de bufni migrează în timpul lunilor de iarnă, altele nu. Privirea și auzul său deosebit fac bufnita un vânător formidabil noaptea.

Ce este o bufnita?

Bufna nu este numele unui animal ca atare. Acesta este un nume generic, și nu o clasificare științifică, dat de raptorii familiei Strigidae din ordinul Strigiformes, care poartă erete, asemănătoare cu urechile mici, deasupra sprâncenelor lor.. Aceste egrete sunt de fapt mici smocuri de pene care se mișcă în funcție de starea de spirit a bufniței. De exemplu, în caz de stres, bufnița își contractează mușchii faciali care îi fac ca egreții să se ridice.

Cum să recunoști o bufniță?

În afară de egretele sale, care fac o bufniță o pasăre ușor de recunoscut, acest raptor nocturn are un cioc înțepenit și ochi mari. Fața lui se caracterizează printr-o mască facială. Bufnița are sere cu gheare ascuțite. El este, de asemenea, faimos pentru plânsul său înspăimântător, înspăimântător, care este ascultat la seară și noaptea, un strigăt adesea asociat cu anxietatea și frica. Pe lângă numele de familie și din ordinul căruia îi aparține bufnița, respectiv Strigidae Strigiformes și, de la cuvântul latin „Strix“, de asemenea, în spatele cuvântul vrăjitoare și numele unei păsări de legendă, "Stryge", pasăre vampir care a aspirat sângele copiilor în conformitate cu credințele populare.

Particularitățile bufniței

La fel ca toți raptorii nocturni ai familiei sale, bufnița a dezvoltat un anumit sentiment de vedere. Ochii lui nu sunt mobili, ci, dimpotrivă, integral cu craniul. Această caracteristică permite bufnițului să aprecieze distanțele foarte bine, ceea ce face mai ușor să vâneze noaptea. Ochii lui sunt, de asemenea, plasati inainte, oferindu-i o vedere binoculara precisa, adica un mod de viziune in care ambii ochi sunt folositi simultan. Bufna are capacitatea de a vâna în întuneric complet datorită ochilor ei care lăsau de 2-3 ori mai multă lumină decât cea a omului.

Sistemul auditiv al bufnițelor este, de asemenea, foarte dezvoltat. Îi permite, prin vibrații sonore, să-și găsească exact pradă. Această caracteristică foarte utilă pentru Raptor se datorează masca facială, care acționează ca o parabolă care se concentrează undele sonore și apoi le trimite la canalele auditive ale bufnița mărginesc această mască, la nivelul ochilor.

Bufna are un zbor care emite practic nici un zgomot, ceea ce îi permite să ajungă în tăcere la prada sa. Această caracteristică se datorează unor pene ale căror ramuri atenuează zgomotul aripilor în zbor.

În cele din urmă, bufnița nu își construiește propriul cuib, ci ocupă cei deja existenți, cuiburi de șoimi, porumbei sau vultur, abandonați de proprietarii lor.

Diferitele specii de bufnițe

Există multe specii de bufnițe. Putem întâlni unii dintre ei în Franța:

Marele vultur (Bubo bubo)

Marea bufniță (Bubo bubo)

Marele bufniță este una dintre cele mai mari bufnite cu o aripă de până la 190 cm. Penajul său este gălbui și acoperit cu pete întunecate, oferindu-i aspectul unei camuflaje adevărate. Această bufniță este un singuratic care sa născut într-o gaură de piatră sau altul. Marele coarfă este un vânător formidabil care se hrănește cu iepuri, cu rațe, cu alte păsări de pradă și cu mamifere mici, cum ar fi dormița.

Sufletul (Asio otus)

Sufletul cu ureche lungă (Asio otus)

Cu o lungime de 35 cm și o greutate medie de 300 de grame, bufnița cu o ureche lungă are o siluetă alungită care poate fi recunoscută. Acesta se găsește în toate regiunile Franței. Aceste bufnițe trăiesc într-un grup și se adună pe timp de noapte să doarmă. Dieta lui este compusă din rozătoare și vrăbii.

Owl cu ureche lungă (Otus scops)

Sufletul cu ureche lungă (Otus scops)

Această bufniță este mică și îngrădită. Este recunoscut datorită ochilor mari galbeni de lamaie. Sufletul este o pasăre migratoare: petrece vara în Europa și iarna în Africa. Se hrănește cu insecte mari, cum ar fi greierii, molii și chiar păsările mici.

Owl cu urechea scurtă (Asio flammeus)

Owl cu ureche scurtă (Asio flammeus)

Owl cu ureche scurtă este o pasăre migratoare care poartă numele de "brachyote owl", deoarece are un cioc scurt. Penajul său este roșu. Cuvele cu ouă scurte se hrănesc în principal cu voile și cu alte mamifere mici. Când locuiește lângă mlaștini sau de-a lungul coastei, se hrănește și cu păsări marine.

Video: .

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi