Octodon: Adoptați Și Ridicați Un Octodon La Domiciliu

Octodon (Octodon degus) sau cerbul de la Chili, este un mamifer mic de ordinul rozătoarelor, aproape de gerbil și chinchilla, dar este mult mai puțin cunoscut decât congenerii săi. Este unul dintre noile animale de companie. Marea curiozitate și afecțiune a octodonului îl fac un animal de companie foarte apreciat de întreaga familie.

Octodon: adoptați și reproducți un hamster rus acasă

  • Dimensiune: un corp de 12,5 până la 19,5 cm și o coadă de 10 până la 16 cm
  • Greutate: 170 până la 200 g (mascul), 250 până la 300 g (de sex feminin)
  • Speranța de viață: până la 15 ani
  • Perioada de gestație: 3 luni

Originea și caracteristicile Octodonului

Octodonul este originar din Chile, și mai exact din provincia Huasco până la Curico, de pe ambele maluri ale Andei Cordillera. Se poate trăi la fel de mult de mare, la o altitudine de până la 1800 de metri. În sălbăticie, octodonul trăiește într-un habitat arid și stâncos de climat cald și uscat vara, rece și umed iarna. Cu toate acestea, acest mic rozătoare nu suportă temperaturi prea ridicate. În natură, trăiește în subteran și săpătură numeroase galerii.

Octodonul are un semn special de la care își ia numele: o formă care arată ca un opt este tras pe molarii săi. Acest animal de companie are un strat roșu maroniu pe spate, galben pe burtă și gri pe picioare. Coada este lungă și se termină cu fire de păr negre sub formă de perii. Membrele posterioare sunt făcute astfel încât octodonul să poată alerga ușor, să sară și să urce.

Cum să ai grijă de Octodon?

Octodonul este folosit pentru a trăi într-un grup. Ca animal de companie, se recomandă ridicarea mai multor dintre acești mici rozătoare în același timp. Un singur octodon se plictisește și poate muri. Pentru a avea grijă de acest mic companion, hrănitorii săi și jgheaburile de băut trebuie curățate în mod regulat, iar cuștile trebuie curățate o dată pe lună. Octodonul este un animal care se naște și se află în plină activitate la amurg. Este important să-l instalați într-un loc liniștit și să-i respectați odihna pentru că nu suportă zgomotul.

Octodon, animal de casă

Ce habitat pentru Octodonul lui?

Octodonul este un animal de sărituri și alpinism, are nevoie de o cușcă mare și, în special, de înaltă, pentru a se deda la exercițiile fizice preferate. Ar trebui să fie plasat în interior în afara luminii soarelui și nu trebuie expus la o umiditate mai mare de 50%. În caz de vreme caldă, dacă nivelul de umiditate devine prea scăzut de această dată, este recomandabil să puneți pe cușcă un vas umplut cu apă. Octodonul este foarte sensibil la umiditate scăzută sau înaltă. În mod similar, temperaturile de peste 30 de grade pot provoca moartea acestui rozător mic.

Habitatul său trebuie să fie împodobit cu multe accesorii, astfel încât acesta să aibă posibilitatea de a petrece. Din cauza nevoii sale de a săpa, octodonul are de asemenea nevoie de cusca să fie acoperită cu un fund gros de nisip, care îi servește, de asemenea, să-și folosească ghearele și să-și mențină haina. Pentru a-și restabili habitatul natural, este posibil să se instaleze terariouri de plastic interconectate care să servească drept galerii.

Ce hrana pentru a da Octodonului lui?

Octodonul este un ierbivore care se hrănește cu iarbă, scoarță, frunze și semințe în sălbăticie. Pentru casă există amestecuri de semințe și fructe care se potrivesc bine. Fânul de hrănire este necesar pentru octodon pentru a preveni problemele intestinale. Nu oferiți hrana în exces la octodon sau vă va afecta ficatul și este important să nu vă modificați dieta. O dietă prost adaptată este adesea cauza morții acestui mic animal. Pentru a bea, o sticlă de apă la temperatura camerei, la care octodonul poate avea acces liber, este foarte bună.

Grup de octodoane

Sănătatea Octodonului: ce trebuie să știți

Principalele probleme de sănătate ale octodonului sunt tulburările cutanate, afecțiunile respiratorii, diareea, tulburările nervoase și moartea subită. Pentru a detecta dacă animalul este bolnav, este necesar să-i observați respirația, modul de mișcare, părul, urechile, ochii și comportamentul său general.

Reproducerea Octodonului

Octodonul poate să se reproducă pe tot parcursul anului. În cuști, ajunge la maturitate sexuală la vârsta de 2 până la 6 luni, mai devreme decât în ​​sălbăticie. Femeia o poartă pe tineri (între 1 și 10 pe litru) timp de aproximativ 3 luni.Îi alăptează de la naștere și timp de 4 săptămâni, perioadă delicată în care mortalitatea celor mici poate fi importantă. De asemenea, bărbatul se îngrijește de cei mici, făcând în special toaletă. La cinci zile după naștere, cei mici încep deja să-și exploreze mediul.

Fotografie de credit nr 3: Arjan Haverkamp

Video: .

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi