Iarna, Vrabia Cu Cântec Puternic Și Melodioasă

Skylarkul face parte din ordinul Passeriformes, familia Alaudidae. Există aproape 80 de specii. Cel pe care-l cunoaștem în Europa este numit ciocanul. Această trecătoare mică, cea mai mare parte sedentară, cuibărește pe pământ.

Principala sa caracteristică este melodia puternică și melodioasă care poate fi ascultată în zbor. Cu toate acestea, speciile protejate, populația de lăstari este mult mai scăzută în Europa (mai puțin 30% în 15 ani) datorită prezenței pesticidelor care îi modifică alimentele, dar și de vânătoare.

Iarna, vrabia cu cântec puternic și melodioasă

Cum să recunoști un lark?

O treabă mică, de dimensiuni medii, și puțin mai mare decât o vrabie, scoarța are o haină de culoare maronie, străpunsă de maro, trasând negrul pe partea superioară. Capul lui este usor mai inchisa, iar Lark are distincția de a avea sprâncene albe deasupra ochilor lui negri și un fel de creasta mici de pene de pe partea sa superioară, care poate recupera ocazional.

Partea inferioară a corpului său este albă, cu excepția pieptului său, care este strălucitor și, de asemenea, străpuns cu negru. Coada larkului este neagră, cu pene mari și rigide reperate cu alb.

Zborul de lacrimă este recunoscut deoarece se face la altitudine mică peste câmpuri, pe teritoriul său de predilecție. Dar, în special în perioada nupțială, zborul său este tipic.

Scream și cântă lacrimă

Skylark are un cântec puternic, cu mai multe sunete și variații care pot fi auzite la sfârșitul lunii februarie. Caracteristica principală este aceea de a cânta în zbor la o altitudine destul de înaltă, mai ales cu ocazia expunerii la curte. Când larkul este pe pământ, ea cântă mai calm. Cântarea lui servește pentru a-și apăra teritoriul și pentru a întări legăturile dintre parteneri.

Skylark are un cântec puternic

Habitatul larkului

Lark este prezent, în principal, în mediul rural în care copacii sunt absenți. Ea locuiește într-un grup, mai ales în timpul iernii, și frecventează terenurile, zonele cultivate și, în special, culturile de cereale, pajiștile sau mlaștinile. Se găsește, de asemenea, la altitudini medii. Este o pasăre care trăiește pe teren pentru mâncare. Culoarea penajului său face practic invizibil.

Furajele cu ciuperci

Larkul este insectivoros. Se hrănește cu insecte, larve și râme. Dar ea apreciază și semințele și semințele pe care le găsește în mediul rural în principal.

Cuibul allocette

Reproducerea latrului

În latre, perechi se formează la sfârșitul iernii, în februarie. Acesta a fost în această perioadă că masculul efectuează zborurile sale de împerechere, în creștere de la spirala la sol și cântând cu voce tare, pentru a lăsa aproape cădea la pământ, unde apoi paradă în jurul valorii de sex feminin.

Larker își construiește cuibul pe pământ, ascunzându-l în cea mai mare parte a timpului într-un țipăt de iarbă sau cavități pe care le găsește în câmpuri. Femela se ocupă de ea cu iarbă uscată pe care o acoperă cu părul. Sezonul de reproducție al larkului este între aprilie și începutul lunii august. Femelele între 3 și 5 ouă timp de aproximativ 11 zile. Lark are 2 - 3 pui pe an. Tinerii sunt hrăniți apoi de ambii părinți și pleacă după aproximativ zece zile.

Este lark util sau dăunător grădinii?

Cu toate că țipa se hrănește, printre altele, pe semințe (din grădină sau flori), din cauza scăderii semnificative a populației sale, această pasăre nu apare (sau mai mult) ca o pasăre dăunătoare pentru grădină.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi