Jay-Ul De Stejar

gaiță

Jay de stejari (Garrulus glandarius). Această pasăre frumoasă a familiei corvidae este ușor de recunoscut datorită petelor albastre de pe aripile ei. Destul de mare (aproximativ 36 cm), poate cântări până la 190 g. Viața lui este de 18 ani.

Toate culorile

  • Aripile albastre au strălucit cu alb și negru.
  • Negrule negre extinde factura neagră și scurtă.
  • Coada neagra, ceara alba.
  • Huppe gri și alb.
  • Spate și burtă roz bej.

Habitatul său

  • Îi plac pădurile de foioase (stejari, carpen, bușteni...), dar nu disprețuiesc coniferele.
  • De asemenea, frecventează parcuri, grădini mari.

Obiceiurile lui

  • Mai degrabă feroce, preferă să rămână ascuns. Dar dacă vedem puțin, dar o auzim! Mai ales dacă se simte amenințat: alarmarea lui este foarte tare.
  • El este înțelept: el știe cum să gătească mâncare, în special ghindă, pentru zilele rele. Dar, uneori, nu își găsește locurile ascunse!
  • Se hrănește cu ghindă, beci, dar și cu animale mici, cum ar fi șopârle sau rozătoare mici și insecte. Îi place și semințele de cereale.
  • Dar este și un prădător care nu ezită să atace ouăle și puii altor specii de păsări.

Cântărirea lui

  • El dă un strigăt aprig, sonor, nu foarte plăcut.
  • Cântecul său este mai moale, cu un registru vocal destul de larg. În primăvară, pentru a-și seduce femeia, el paradă și chicotește.

Puțin mai mult

Stejarul de jay este un imitator excelent. Este capabil să reproducă - destul de bine - strigătul altor păsări, inclusiv cel al duzelor. Dar talentul său nu se limitează la cântecul celorlalți creaturi: el mimează și miau pisica foarte bine!

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi