De Iepure Al Europei, Rapid Și Sălbatic

Iepure european (Lepus europaeus) sau iepure brun: rapid și sălbatic

Capcanul european (Lepus europaeus), numit și iepure brun, este un mamifer erbivore al familiei leporide la care apar și iepurii. Deși majoritatea dintre noi au dificultăți în a le distinge, iepurele și iepurele, atât lagomorfe cât și rozătoare, au puține în comun.

Împăratul: carte de identitate

Părul de iepure este tare, mai mult sau mai puțin maro și roșu, cu părul negru și chiar gălbuie, mai ales vara, dar abdomenul este alb crem. Părul lui este alb. O moli se face în toamnă și la sfârșitul iernii, înainte de vară.

El poartă urechi lungi (9 până la 13 cm) la sfârșitul cărora este prezentat un punct vag negru în formă de triunghi. Când mănâncă, le îndoaie pe spate. Coada mică (6 până la 13 cm) este neagră, dar albă pe partea inferioară. Picioarele posterioare au o lungime și o putere care îi permite, atunci când se deplasează, să sară puternic (până la 2 m înălțime, lungime de 3 m) și să se miște cu o viteză impresionantă 80 kmh). În plus, iepurele este și un înotător, el poate traversa un râu, dacă este necesar.

Dimensiunea sa mare este una dintre caracteristicile sale: între 50 și 70 cm lungime pentru o greutate care poate ajunge la 7 kg. Absența dimorfismului sexual face dificilă distingerea femelelor cunoscute sub denumirea de hases, masculi, din perioadele de rutină în care comportamentele diferă.

În plus față de dinții, care are 28 de dinți, simțul mirosului și al auzului este excelent, ceea ce compensează miopia oculară, în ciuda ochilor care oferă o viziune de 360 ​​°. Îmbarcul strigă numai în caz de pericol mortal, în caz contrar este tăcut, precum și solitar. El poate trăi bine în zece ani sau doisprezece ani în sălbăticie, unde trăiește sedentar și sălbatic (iepurele nu este îmblânzit).

Cum să distingem un iepure de un iepure?

În primul rând, iepurele este mult mai voluminoasă decât iepure în timp ce o figură subțire, urechile sunt mai lungi și haina lui este mai bogat colorată (negru, maro inchis, maro deschis, rosu, galben, crem).

De asemenea, rulează mult mai repede decât iepurele, iar sarcinile sale lungi o deosebesc de iepure, care se deplasează numai pe distanțe scurte.

Habitatele sunt diferite pentru că iepurele trăiește pe teren în timp ce iepurele se află într-o grădină. De la naștere, legendele păroase au ochii deschiși și încep să se mișcă în timp ce iepurii sunt fără păr și orbi.

iepure din Europa

Creșterea iepurelui

Reproducerea iepurelui începe cu lupte numite "bouquinage". Ea știe superfœtation fenomen care este de a spune că femela poate avea două tărgi suprapuse: gestație în timpul de 41 de zile, ea poate împerechea și să fie fertilizate cu câteva zile înainte de sfârșitul gestației în curs de desfășurare. Ea va da jos 2 la 4 levrauts și apoi va începe din nou mai puțin de 41 de zile mai târziu. Astfel, acesta poate avea 4 - 5 litri anual, în principal de la primăvară până la sfârșitul verii, dar mai larg de la sfârșitul lunii ianuarie până la sfârșitul lunii septembrie. Levrautii își deschid ochii la naștere, își poartă haina și se mișcă mai ales pentru a-și suge mama. Alăptarea durează de la 1 până la 3 luni, iar legrații devin repede autonome. Scadența lor sexuală este atinsă la 5 sau 6 luni.

Habitatul iepurelui

Habitatul de iepure este la sol, în câmpurile cultivate, gardurile vii, marginile lemnului unde își creează așezarea ca un castron ușor săpată în iarbă sau în sol. Zonele mari de monoculturi (cereale etc.) sunt mai potrivite decât pășunile pășunate de vacile în care este prea expusă. Vițele de sex feminin din casa ei, unde se ocupă doar de tineri.

Îmbarcul este izolat, iar spațiul său de locuit acoperă 3 până la 6 km². Se emite noaptea pentru a se hrăni pentru că este lucifugă, dar se întâlnește și în timpul zilei, mai ales dimineața și seara.

Îndrăgostiți mâncarea

Îmbarcul este erbivor. Dieta sa va fi compusă din plante erbacee sălbatice, cum ar fi ierburi, dar și plante cultivate, cum ar fi cereale verzi, viță de vie, legume rădăcinoase (sfecla, napi...), scoarță, și muguri de copaci tineri, muguri de flori, semințe, fructe.

În absența apei disponibile în apropiere, se poate transforma în plante bogate în apă, cum ar fi lăstari tineri de plante cultivate.Pe măsură ce se hrănește mai ales noaptea și în zori, se bucură de roua plantelor.

iepure din Europa

De iepure, prea sălbatic pentru grădină

Populația de iepure a scăzut din Franța în anii 1990, dar nu este în pericol.

Împăratul este parte a jocului pe care vânătorii îl urmăresc, ridicându-l chiar și să-i lase să tragă și să-i împuște cu siguranță să vadă jocul. Aceasta este o cauză puternică a mortalității la iepure.

Având în vedere habitatul iepurelui, legumele sunt frecvent ucise de utilaje agricole în domeniile în care se instalează locuința lor. Deși iepurele este bine adaptat la suprafețe mari de culturi intensive, acest tip de agricultură este, de asemenea, la originea otrăvirii prin pesticide și a râșnirii buruienilor pe care se hrănește iepurele.

Traficul rutier reprezintă o parte din mortalitatea iepurilor de la ieșire, atunci când acestea trec pe șosea și se ciocnesc cu un vehicul. Braconajul afectează de asemenea iepurele ca prădătorii (vulpe, ciori), dar cauza principală a morții tinerilor iepurilor este boala: pseudotuberculosis, coccidioza si virusurile acute, inclusiv cea a hepatitei virale este iepurele virulent.

Prea sălbatic pentru a aborda casele, iepurele este puțin probabil să vină să facă daune în gradina ta.

Video: Afacere de invidiat! Un bărbat din Călăraşi creşte iepuri giganţi şi nu duce lipsă de clienţi.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi