Aronul Gri (Ardea Cinerea), Pasărea Maiestuoasă A Iazurilor

The Heron Gray (Ardea cinerea), din ordinul waders, este cea mai mare pasăre din mlaștini, iazuri și curenți. Este ușor de recunoscut prin modul de vânătoare cu marșul său lent, cu ciocul său puternic gata să-și prindă prada. Gray Heron este, de asemenea, pasăre care poate sta timp de ore pe unul din picioarele sale.

Aronul gri (Ardea cinerea), cea mai mare pasăre din iazurile noastre

Cum să recunoască un Heron Gray?

Gray Heron este o pasăre maiestuoasă. Are un gât lung și un cioc galben mare în formă de pumnal mare. Când nu zboară, este ușor de recunoscut de picioarele sale galbene și de penajul cenușiu, cu excepția capului alb și a sub-părții. Gray Heron poartă, de asemenea, un fel de creastă neagră lungă pe cap, care coboară în spatele lui. Este în special poziția lui stoică, atunci când se află în repaus, ceea ce este ușor de recunoscut: Gray Heron poate într-adevăr să rămână timp de ore în picioare pe una din labele sale fără a se mișca, gâtul său ascuns în umeri. Gray Heron are un zbor caracteristic, lent, maiestuos și mai puternic. Picioarele lui sunt tensionate și capul îndoit înapoi când zboară.

Cree și cântecul Gray Heron

Strigătul lui Ashen Heron poate fi auzit mai ales când este în zbor. Este un strigăt foarte puternic, aproape de criptare.

Gray Heron trăiește în principal în zonele umede

Habitatul Eroului Gray

Gray Heron trăiește în principal în zonele umede, unde găsește hrană. Poate fi mlaștini, curenți, iazuri unde apa, sărată sau moale, nu este adâncă. Se întâlnește frecvent în întreaga Europă.

Mâncarea eroului gri

Hrănirea Gray Heron este în principal compusă din pești, anghilă și amfibieni. De asemenea, se întâmplă să mâncați mici rozătoare, insecte, crustacee sau reptile. Gray Heron are o modalitate specială de a căuta mâncare. El merge încet și tăcut în apele puțin adânci, ciocănit, gata să-și prindă prada. În special pentru peștii mari și anghila, Gray Heron folosește ciocul său puternic pentru a le străpunge și a le scutura în toate direcțiile. Apoi își înghită prada în plinătate, mai întâi capul.

Gray Heron în zbor

Reproducerea eronii Gray

În timpul perioadei de cuibărit, din februarie până în iulie, Gray Heron trăiește în colonii. Își construiește cuibul, din crengi și ramuri uscate, într-un copac, alături de congenerii săi. Cuibul poate servi mai mulți ani la rând. Pe de altă parte, perechea de Herons Gray rămân numai împreună în timpul sezonului de reproducere. Femela plasează 3 până la 5 ouă, la fiecare două zile, alternativ cu bărbatul, timp de aproximativ 26 de zile. Gray Heron are doar o pui pe an. După naștere, tinerii sunt hrăniți și protejați în cuib de ambii părinți timp de aproximativ douăzeci de zile.

Este Heronul Gray folositor sau dăunător pentru grădină?

Gray Heron este foarte rar prezent în grădini, deoarece este o pasăre foarte prudentă și timidă. Dar el poate fi atras de punctele de apă unde poate găsi pește să mănânce.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi