Tit Mare (Parus Major), Pasăre Cu Cap Negru Și Obraji Albi

Marele tit (Parus major) aparține familiei pariziilor care sunt vrăbii mari. Este o pasăre sociabilă cu omul care se poate întâlni în grădinile noastre. Pe de altă parte, el este foarte agresiv cu verișorii săi mai mici, care au ideea proastă de a se aventura lângă iesle.

Titul mare (Parus major)

Cum de a recunoaște un mare tit?

Marele Tit este cel mai mare dintre țâțele găsite în Europa. Este ușor de recunoscut de către capul negru și obrajii albi. Este o pasăre foarte colorată: partea de sus a corpului este de culoare verzui, iar părțile inferioare sunt galbene. O trupă neagră neagră vine de la gât până la burtă. Aripile marelui cocos sunt de o nuanta gri de albastru, intrucat coada este aliniata cu o linie alba.

Scream și cânta marele zâmbet

Marele pui, în special bărbatul, se aude cântând de la sfârșitul iernii, când se formează cuplurile. Se spune că mare zinzinula tit. Plângerile lui diferite sunt piercing și sonor. Repertoriul său vocal este unul dintre cele mai variate dintre toate speciile de țâțe. De asemenea, servește pentru delimitarea teritoriului său.

Pui mare în cutia de cuiburi

Habitatul marelui pui

Marele Tit merge în păduri, cum ar fi pădurile cu densitate scăzută, livezile sau parcurile și grădinile orașului, unde se cultivă cu ușurință în cutii de cuiburi artificiale. Acesta se găsește pe tot parcursul anului în grădinile noastre.

Mâncarea marelui zmeur

În funcție de perioada din an, dieta marelui tit este diferită. În timpul verii, se hrănește cu insecte cum ar fi omizi lepidoptere, afide, râme sau păianjeni. În timpul iernii, catelul mare se hrănește în principal pe semințe, muguri, fructe sau boabe. În acest sezon, această pasăre se bucură de hrană în hrănitorii curților și grădinilor noastre cu deșeuri de bucătărie sau semințe de floarea-soarelui.

Nest cu puii - Marele Titmouse

Reproducerea marelui tit

Femeia mare-tată își construiește cuibul, din diverse materiale, frunze, iarbă și mușchi, din aprilie până în iunie, într-o grotă de copaci, într-o grovă și chiar într-o cutie. scrisori. Femelele au multe ouă la fiecare dintre cele două păsări anuale, de obicei de la 5 la 12, uneori până la 18 ani. Incubarea durează între 13 și 14 zile. Tinerii, hrăniți de ambii părinți, în principal cu omizi, rămân în cuib timp de 3 săptămâni și devin independenți după 6 săptămâni.

Este marele picior util sau dăunător grădinii?

Păstorul mare este apreciat de grădinari, deoarece ajută la menținerea naturală a copacilor, eliminându-i de exemplu o parte a șenilei sau insecte nedorite. De asemenea, curăță grădina de bucătărie a omiziilor, în special cele ale viermilor de piatră și ale viermilor de varză, chiar și luând ouăle în pachete ascunse sub frunze de varză. Catelul mare îi hrănește pe tineri cu larve de insecte (noctuelles, molii, crizalul fluture...). Melcii mici și păianjeni sunt, de asemenea, pe meniul său.

Pe de altă parte, îndrăgostită de fructe, poate să-i vadă pe cei care conțin viermi pentru a le prinde.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi