Marele Pustnic

mare tit

Puiul mare folosește ace de conifere pentru a extrage larve din coaja de copac.

Marele tit (Parus major) masoara 14 cm, pentru 16 la 21 g: este unul dintre cele mai mari sanse. Această minge mică de pene colorate poate trăi până la 15 ani.

Toate culorile

  • Capul albastru-negru, obrajii albi.
  • Ciocul negru, puternic și scurt.
  • Pântecul galben cu o bandă centrală neagră, mai largă la bărbat.
  • Coada și aripile albastru-gri.

Habitatul său

  • Se întâlnește cu păduri mixte sau foioase, păduri, plantații, gardurile vii, livezi, dar și parcurile orașelor și grădinilor noastre.
  • În oraș, este capabilă să-și construiască cuibul nicăieri, chiar și în cutiile poștale! În caz contrar, îi place găurile de copaci.

Obiceiurile lui

  • Ea se hrănește adesea pe teren. În timpul verii, consumă insecte, păianjeni, nevertebrate găsite pe frunziș sau în crăpăturile copacilor, râmelor.
  • În timpul sezonului de reproducție, ea caută în mod activ omizi, pentru plăcerea grădinarilor!
  • În livadă, înlocuiește eficient pesticidele prin consumul de viermi de mere și afide. De asemenea, distruge frunzele de câmp.
  • Ea este un fan al hrănitoarelor, unde se bucură în special de semințe de floarea-soarelui și de margarină.

Cântărirea lui

  • Nasillard și metalic, cântecul său servește pentru a delimita teritoriul său și a atrage femele. Ea, de asemenea, rostește diferite strigăte.

Puțin mai mult

Drăguț cărbune? Ei bine, nu vă lăsați păcăliți de aspectul prietenos! Pentru că este și un adevărat ucigaș care atacă vrabii mici și lilieci, craniul lor fără milă să-și mănânce creierul!

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi