Pruncul Mare (Dendrocopos Major), Cel Mai Răspândit Dintre Ciocănitoare

Loading...

Loading...

Chopinul mare (Dendrocopos major) aparține familiei de ciocănitoare (ciocănitoare), păsări recunoscute, inclusiv picioarele lor, cu patru degete lungi, cu gheare puternice. Marea ciocănitoarea este cea mai comună dintre ciocănitoare. Este o pasăre sedentară răspândită în Europa, urme ale căror urme se găsesc acum 20 de milioane de ani.

Pruncul mare (Dendrocopos major), cel mai răspândit dintre ciocănitoare

Cum să recunoaștem un ciocănit mare?

Lemnul de la fața locului este recunoscut pentru prima dată prin culoarea sa variată. Penele lui sunt alb și negru, dar burta lui inferioară este roșu aprins. La masculi, un pătrat roșu îi decorează și pe ceafă, în timp ce partea superioară a capetelor femelelor este neagră. Partea din spate a ciocănitului mare este neagră, cu pete albe mari pe partea laterală. Apoi, această pasăre are un cioc negru puternic, întunecat și cu degete ascuțite și îndoite, pe măsură ce două sunt îndreptate în față și două spre spate. O altă particularitate a ciocănitului mare este limba sa. Este foarte lung, conic, lipicios, retractabil și are cârlige mici la capătul său.

Scream și cânta marele ciocănit

Marele ciocănitoarea pestriță emite un strigăt scurt pic, ragusita si uscat, dar comunică în primul rând cu tobele ciocului împotriva lui trunchiuri de copaci, mai ales în timpul sezonului de reproducere din februarie-mai și pentru a marca teritoriul său. Chopinul mare poate să ciocănească copacul cu până la 15 runde pe secundă.

Lemnul de la fața locului este recunoscut pentru prima dată prin culoarea sa variată

Habitatul marelui ciocănitoare

Chopinul mare se găsește în păduri și păduri, de la garduri vii până la parcuri și grădini. Picioarele cu degete mari îi permit să urce ușor și ușor de-a lungul trunchiurilor de copaci.

Ciocănitoarea grosieră

Chopinul mare se cultivă aproape exclusiv pe copaci, trunchiuri și ramuri înalte. Pune în coajă cu ciocul său puternic și merge în special pentru mâncare, insecte și larve, cu limba prea mare în găurile pe care le-a făcut. Chopinul mare poate să-și proiecteze limba mai mult de 10 cm. Mâncarea lui este variată. Invertebrate mici și fructe în timpul verii, semințe de pin con, nuci și alune în timpul iernii. Marea ciocănitoare, de asemenea, bea sapa de copaci și se poate întâmpla să mănânce pui ca niște vrăbii mici.

Spotul de ciocănitoare ajută la eliminarea insectelor și a larvelor acestora

Reproducerea ciupercilor mari

Marea ciocănitoare își construiește cuibul în martie și aprilie și o adăpostește în cavități pe care le săpără în copaci la cel puțin patru metri deasupra solului. Între jumătatea lunii mai și începutul lunii iunie, femeia plasează 4 până la 7 ouă pe care o înmulțește în timpul zilei, iar bărbatul noaptea, timp de aproximativ 14 zile. Marea păianjenă produce numai o pui pe an. Cei mici fac zbor în jurul vârstei de 21 de zile. După încheierea sezonului de reproducție, atât bărbații, cât și femelele trăiesc singuri.

Este lemnul tăios mare util sau dăunător pentru grădină?

Chopinul spumos ajută la eliminarea insectelor și a larvelor lor, care sunt dăunătoare pentru grădină, care trăiesc și se hrănesc cu trunchiuri de copaci și ucid această vegetație. Contrar convingerilor populare, ciocănitoarea mare scapă numai trunchiurile copacilor moarte și, prin urmare, nu este cauza deteriorării copacilor sănătoși.

Loading...

Video: .

Loading...

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi