Ermina, Vânător De Rozătoare

hermine (Mustela errminea)

Hermine (Mustela errminea) este un animal carnivor mic care aparține familiei Mustelidae, a cărui siluetă este elegantă și blănurile sunt renumite. Acesta aparține simbolismului din Bretania și a fost folosit ca animal de casă în Evul Mediu. Herminul evoluează în principal în regiunile destul de reci sau montane de la 1000 m altitudine, în special în Europa.

Ermina: carte de identitate

Ermine amintește puțin nevăstuică deoarece este subțire și zveltă, dar este mai mare: masculul măsoară hermină între 15 și 30 cm, care trebuie adăugată coada 7 12 cm. Sexul dimorfism este destul de marcat în ermine, femela este mult mai puțin impresionantă, care se găsește în greutate: de la 125 la 270 g pentru femela contra 150 la 450 g pentru mascul. Ea are picioare scurte, cu un bot subțire, mici urechi rotunjite și 34 dinți.

În timpul verii, blana sa este roșu-brun pe partea de sus și alb de mai jos, cu o delimitare clară, iar apoi, în timpul iernii, părul tinde să devină alb, în ​​special în regiunile foarte reci, dar coada încă rămâne negru.

De ce blana erminei devine albă iarna?

hermine (Mustela errminea)

Haina de iarnă a herminei devine albă în timpul iernii, în anumite condiții: este necesar ca temperatura să fie suficient de frig (cel puțin -1° C) în timpul moliilor. În funcție de temperatura din acest moment, părul poate fi de două culori, adică "plăcintă". Melanina dă culoare părului și absența lui face să fie albă. În plus, în nordul îndepărtat, se îmbină cu pământul cu zăpadă și scapă mai ușor la prădătorii lor (raptori, buzzardi, bufnițe...).

Herminul trăiește diferit în timpul iernii, atunci când iese noaptea, vara când este activă mai ales în timpul zilei. Ea poate sta pe picioarele din spate, mai ales pentru a fi în căutarea. Ea urcă foarte bine și înot, de asemenea. În caz de amenințare, poate emite un strigăt strident pentru a fugi de inamic. Să doarmă și să se încălzească, se îmbracă pe cap în coadă.

În teorie, ermine este destul de solitară și discretă poate trăi cel puțin 10 ani, dar longevitatea este mai degrabă în medie de 1 până la 2 ani.

Reproducerea erminei

Reproducerea erminei începe cu împerecherea primăverii, în jurul lunilor mai și iunie, la câteva săptămâni după nașterea femelelor, deoarece acestea sunt deja fertile. Cu toate acestea, ovulul fertilizat va fi implantat numai după ce: sarcina va începe doar 8 luni până la 1 an mai târziu! Acesta va dura între 3 și 4 săptămâni, iar fătul va da 4 până la 10 mici orbi, surzi și aproape fără păr, în afară de coama dorsală. Gestația întârziată explică de ce ermina gravidă are doar o litru pe an. Femelele alăptează tinerii care devin autonomi la 3 luni și maturizate sexual între 9 luni și 1 an.

Habitatul erminei

Habitatul său este concentrat, în principal, în zone montane, între 1.000 și 3.000 de metri deasupra nivelului mării. Nu se găsește în bazinul mediteranean unde clima este prea caldă pentru ea. Cu toate acestea, poate fi mai aproape de zonele locuite, în special pentru a găsi alimente. Gardurile vii, câmpiile cultivate, gardurile vii, dealurile sunt, de asemenea, terenul de joacă și în special vânătoarea care poate ajunge până la o sută de hectare. De obicei trăiește într-o grădină, într-o grămadă de pietre sau într-o gaură de copaci, dar are mai multe locuințe împrăștiate în zona de vânătoare.

Mâncarea de ermine

hermine (Mustela errminea)

Ermina se hrănește cu rozătoarele mici, cum ar fi voile, șobolani, șoareci, șoareci de câmp, dar sunt, de asemenea, mândru de molare, rechini și chiar iepuri mici. Ea va mânca, de asemenea, reptile, insecte și, uneori, păsări.

Prin urmare, este de vânătoare în subteran, în cazul în care acesta activează simțul său simț al mirosului, fie pe sol și în aer, permițându-i să folosească auzul, vederea si mirosul, desigur, de succes lui.

Ermina, o specie ne-amenințată

Hermine-ul a fost mult timp vânat pentru blănuri, dar astăzi nu mai este cazul, deoarece nu mai este la modă. Poate fi vânat din nou încă din 2012 în mod oficial, dar este greu practicat: nu face parte din speciile pe cale de dispariție, iar populația pare să rămână stabilă.

Deoarece nu este dăunător, nu există niciun interes pentru vânătoare, mai ales că este destul de benefic să se reglementeze populațiile de rozătoare mici care pot deranja grădinarii!

(foto 2 de Mustela_erminea_winter.jpg: Steven Hintderivativ: Guerillero (vorbesc) - CC BY-SA 3.0 și fotografie 3 de soumyajit nandy din Kolkata, India - Stoat | Jispa, Himachal Pradesh - CC BY-SA 2.0)

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi