Cerbul, Animalele Forestiere Care Cresc În Câmpii

Loading...

Loading...

Căpriorul, numit și brocada pentru mascul și capra pentru femeie, nu este nimeni altul decât tânărul făcând să devină adult. Acest rumegator de erbivore aparține familiei Cervidae, din care este cel mai mic reprezentant după dimensiunea sa în Europa. Putem traversa în păduri, dar fii atent când treci un drum și conduci! De asemenea, se află tot mai mult în câmpie și pe câmp.

cerb de sex masculin sau brocart

Deer: cartea de identitate

Cerbul (Capreolus capreolus) Este mic, cu o medie pentru masculi, 70 cm la greabăn, 115 cm lungime și 30 kg masă maximă, în care dimorfismul sexual este marcat în mod clar femela de măsurători, o medie de 62 cm la greabăn, Lungime de 100 cm pentru o greutate maximă de 20 kg. Speranța de viață poate ajunge la 15 până la 20 de ani, dar, în general, se transformă mai mult în jur de 8-10 ani în sălbăticie.

Atunci când este o floare (până la 6 luni), cerbul tânăr are o haină strălucitoare. Adulți, haina se schimbă de două ori pe an, cu moli: se duce de la brun-roșu în primăvară până la brun-maron în toamnă. Un pată albicioasă palidă, numită "oglindă", puțin în formă de inimă în femele sau fasole din masculin, împodobește fesele ei. Coada lui este aproape inexistentă. Un spot alb pe partea din față a gâtului, numit "prosop", poate fi uneori tras în unele animale.

Capul lui este înconjurat de urechi mari în sus, botul este negru, iar buzele sale sunt albe. Pentru a compensa o performanță slabă, cerbul are un sentiment foarte mirosit de miros și auz. Între urechi, bărbații au lemne scurte (25 cm) care cresc în fiecare an în ianuarie-februarie până în octombrie. Femela nu are lemn. Plânsul pe care emit-ul de cerb le amintește un pic de scoarță de câine, dar îl emite numai în caz de amenințare a priori.

Bobitele înguste și alungite ale căprioarelor lasă două urme foarte caracteristice în solul desprins. Cu picioarele sale lungi și subțiri, câștigul de cerb în viteză și agilitate, deoarece este curios, dar rapid speriat. Pentru a se salva, el este, din fericire, un excelent alergător, jumper și înotător.

Reproducerea cerb începe cu sezonul de împerechere, care durează de la mijlocul lunii iulie până la mijlocul lunii august, în timpul căreia masculii vor avea un anumit comportament le duce la crearea unor „inele de basm“, în cazul în care iarba este ambalat prin urmărirea femininului prin întoarcerea într-un cerc, până când are loc cuplarea. Gestația este amânată și oul fertilizat este implantat numai după o perioadă de diapause embrionare de 4 luni și jumătate. Prin urmare, gestația începe și va dura aproximativ 5 luni. Capra este, prin urmare, scăzută în jurul lunii mai sau iunie, iar intervalul său anual este de 1 până la 3 mici, care vor fi alăptați timp de 2 până la 3 luni sau puțin mai mult. În toate cazurile, femela va alunga bețele mici devenind "chevrellas" (de la 6 luni la 1 an) atunci când ea scade anul următor. Ei vor ajunge la maturitatea sexuală cu puțin peste un an.

capul și pietrele ei

Căprioarele trăiesc mai ales în zonele de pădure și de conifere, dar se găsesc și în marginile lemnului, la pajiști și pe pășuni. Este un animal destul de sedentar al cărui teritoriu nu este foarte extins, cu toate acestea acesta poate varia de la 5 la 15 ha și poate acoperi până la 200 ha. Ea iese foarte mult la amurg și răsărit, dar și în timpul zilei. Este mai degrabă solitară decât în ​​timpul șanțului, însă femeia este întotdeauna urmată de păduchi, iar în toamnă se pot forma șepteluri de la 10 la 20 de căprioare.

Hrana cerbilor

Chevreuil, ca erbivore, se hrănește cu plante care evoluează odată cu anotimpurile și spațiul său de viață. Astfel, în primăvară și vară, se mănâncă mugurii, lăstarii și frunzele copacilor și arbuștilor cu frunze, precum și ierburile și iarba de preier. Odată cu toamna și iarna, căprioare se transformă în frunze de mărăcini, iedera, iarbă neagră, ghinde, jir (fructe de fag), ciuperci, lucernă, dar, de asemenea, fân și cereale în câmp, care corespunde unei adaptări a alimentelor sale, deoarece ceea ce este uscat nu este în mod natural mâncarea lui.

Cerbul dauneaza mediului?

Cerbul joacă un rol de echilibru și de menținere a pășunatului în particular, fără a deteriora solul, deoarece acesta este ușor. Aceasta ajută la răspândirea semințelor, sporilor, larve atunci când călătoresc prin haina lui, excrementele și saboți lui, dar în același fel, ea poartă, de asemenea, paraziți, cum ar fi căpușe pot fi sursa de Boala Lyme la om.Cu cât populațiile de cerbi sunt mai dense, cu atât mai multe boli parazitare se dezvoltă și provoacă moartea.

icre

Izolarea Woodlands, fragmentarea teritoriului de infrastructură, de hrană de către vânători și instalarea ei fac produse sărate, care sunt cerb fond, ajutând pentru a face aceste animale foarte sedentare cu pierdere diversitatea lor genetică.

Odată cu deficitul tot mai mare de prădători naturali de cerb (lupul și râsul) sunt fawns care sunt atacate de vulpi, câini și mistreți. Accidentele rutiere sunt foarte frecvente atunci când cerbii traversează și vin bătător împotriva unei mașini. Dar este de cerb vânătorilor care ținta lor: ei definesc planuri legate de vânătoare de cerb, cu o populație maltratate sensibilă reglementează, care pare putin tinta atins; "trofeele" coarnele de cerb sunt foarte râvnit. Și pentru că o închiriere a drepturilor de vânătoare este atractivă, trebuie să fie bogată în joc, deci căprioară...

Loading...

Video: Arca lui Noe - Boncanitul cerbilor.

Loading...

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi