Pușca (Fringilla Coelebs), O Pasăre Colorată Și Colorată

Cinteza (Fringilla coelebs), al cărui nume real este „cinteza“, face parte din familia Fringillidae, adică, mici pentru vrabie mijlocii. Este o pasăre comună și familiară a grădinilor noastre, foarte atașată de teritoriul său, în special în timpul sezonului de reproducere.

Finch trăiește, în mod voit, o parte a anului în grupuri cu congenerii săi. Finches, și în special cei care trăiesc în cele mai nordice regiuni, migrează în timpul iernii în zone mai temperate.

Pușca (Fringilla coelebs), o pasăre colorată și colorată

Cum de a recunoaște un finch?

Pușca și, mai ales, masculul, sunt recunoscute datorită penajului plin de culoare și variat. Haina lui este maro-maro; capul lui este gri-albastru, cu excepția frunții sale, care este negru, și obrajii lui sunt castan; cârpa ei este verde; vârful aripilor sale este negru, blocat de două semne albe; coada sa este neagra cu dungi albe si labe si degete sunt maro roz. Finch-ul de sex feminin este un pic mai duller, cu un penaj mult mai discret. Ciocul în formă de conul este mic și arătat.

În afara sezonului de înmulțire, finch-ul masculin are distincția de a trăi separat de femelele și cuișorii mici. Ei trăiesc în grupuri, fiecare pe cont propriu.

Creeping și cântecul rafalei

Chaffinch are un apel tipic care este descris de un "roz-roz". Poate fi auzită cântând foarte devreme dimineața. Pușculița produce note foarte variate, care îi dau bucuriei și dinamismului cântând. În timpul sezonului de reproducție, rahatul își folosește strigătul pentru a-și apăra cuibul și teritoriul. Sa dovedit că această pasăre are un țipăt și un cântec care diferă semnificativ de la o zonă la alta.

Creeping și cântecul rafalei

Finitul habitatului

Oriunde găsiți copaci, există finchini. Această pasăre trăiește în păduri, mai degrabă deschisă decât în ​​parcurile și grădinile din oraș. Finch-ul frecventează, de asemenea, zonele cultivate și livezile, în special în timpul iernii.

Finch hrănire

Pâlnia este omnivoră, adică se hrănește atât cu alimentele vegetale, cât și cu cele animale găsite pe teren. În vara, rahitismul este mai degrabă insectivoros (omizi, muște, păianjeni etc.) și se hrănește, de asemenea, cu râme. În afara acestei perioade, dieta sa este compusă din mai multe semințe, dar și flori, muguri sau fructe căzute.

Ravalul este omnivor

Reproducerea pâinii

În timpul sezonului de reproducere, din aprilie până în iulie, femela finchă se ocupă numai de construirea cuibului. Poate face mai mult de 1.000 de călătorii rotunde pentru a aduce materialele necesare realizării sale. Cuibul este plasat suficient de înalt într-un copac și constă din mușchi și fibre de plante, astfel încât să fie complet confundat cu mediul înconjurător. Femelele pui singur 4 până la 5 ouă timp de 11 până la 13 zile. Pe de altă parte, rahatul de sex masculin participă la hrănirea puilor după incubație. Finch produce numai o pui pe an, iar ocazional două.

Este finch util sau dăunător grădinii?

Finch-ul este deosebit de îndrăgit de semințe pe care le poate găsi pe teren în perioada în care insectele, cu care se hrănește, lipsesc. Prin urmare, prezența sa în grădină poate avea consecințe asupra semințelor pe care tocmai le-ați semănat în grădină sau grădină de legume.

Video: .

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi