Cinteza

pițigoi

Panglica masculină cântă cel puțin șase luni pe an, din februarie până în iulie.

Chaffinch (Fingilla coelebs). Mai degrabă feroce, suspecte, căpșunul este întotdeauna într-un loc de unde poate scăpa rapid în caz de pericol. Măsoară 18 cm, cântărește 19 până la 24 g și poate trăi până la 12 ani.

Toate culorile

  • Umerii și obrajii trag pe trandafir.
  • Brown spate (verde de măsline pentru femele).
  • Două bare albe pe aripile negre.
  • Coada gri închis.
  • Cap și gât albastru-gri (maro-verde în femelă).

Habitatul său

  • Se găsește în pădurile de copaci cu frunziș și conifere: trebuie să aibă spațiu între copaci.
  • De asemenea, frecventează parcuri, grădini mari, livezi, garduri vii și poate fi văzută în benzi în zonele cultivate.

Obiceiurile lui

  • În timpul iernii, el se asociază cu alte păsări (alte specii de cuișoare, vrăbii...), cu care formează trupe mari de hrană.
  • Este insectivoros, în special în timpul sezonului de reproducere. Căuta păianjeni, insecte, omizi, nevertebrate...
  • În rest, se hrănește cu semințe (îi place semințele de rapiță), muguri, fructe de padure.
  • El va veni la iesle pentru a recupera semințele căzute pe pământ și vei fi recunoscător dacă-i vei lăsa merele.

Cântărirea lui

  • Cântecul său este puternic și include diverse flori.
  • Barbatul este singurul care canta. Rețineți că cântatul său poate fi diferit în funcție de regiune ("dialecte locale").

nu confunda nordul finchului

Nu confunda... Finchiul de Nord

Capul său mai gălbuiit decât chifla poate face diferența. Este vizibilă acasă, în special în timpul iernii, unde se mișcă adesea în benzi deasupra câmpurilor.

Puțin mai mult

În timpul sezonului de împerechere, bărbatul este foarte agresiv și își apără teritoriul cu amărăciune. Cu toate acestea, totul nu este întotdeauna roșu în perechea finch: masculul și femela bicker abundant, și curtenirea poate, uneori, sfârși în pumn!

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi