Blue Tit, Pasăre Colorată Mică

Blue Tit aparține familiei Paridae, pasagerii mici și mijlocii. Este o pasăre colorată prezentă în întreaga Europă. Blue Tit este sedentar, cu excepția cazului în care trăiește în cele mai nordice regiuni.

Blue Tit, pasăre colorată mică

Cum de a recunoaște un picior albastru?

După cum sugerează și numele, titlul albastru este recunoscut datorită capacului albastru pe care îl poartă pe cap. Acesta din urmă, de culoare albă, are de asemenea trei linii de culoare albastră: două care merg de la ochi la gât, formând o bandă de susținere și una care unește un fel de colier în gât și albastru. Aripile și coada albastră sunt de asemenea albastre. Această culoare este mai pronunțată la bărbat decât la femela. Restul corpului albastru este galben-verzuie, cu o linie, dar alb, nivelul superior al aripilor sale. Ciocul și picioarele sale mici, drepte și ascuțite sunt mai degrabă gri-albastre.

În plus față de aceste caracteristici fizice, titlul albastru este recunoscut prin agilitatea și activitatea sa continuă. Datorită degetelor cu degete, ea poate adopta într-adevăr poziții foarte acrobatice, cum ar fi suspendarea unei ramuri cu capul în jos sau o bătaie pe o creangă.

Scream și cântă albastrul

Blue Tit dispune de un repertoriu vocal foarte variat, care vine de la strigăte foarte acute până la un cântec clar și fluid.

titlul albastru este recunoscut datorită capacului albastru pe care îl poartă pe cap

Habitatul albastru Tit

Pădurea este habitatul favorit al Titului Albastru, și mai ales pădurile copacilor care își pierd frunzele în timpul iernii, ca de exemplu stejarul. Dar, de asemenea, frecventează zone mai puțin împădurite, cum ar fi gardurile vii, plantațiile, parcurile, livezile și grădinile, în special în timpul iernii, unde știu că vor găsi mai ușor alimente. Acesta este motivul pentru care Blue Tit este adesea văzut în orașe.

Alimentele din Titul albastru

Blue Tit caută mâncare în copaci. În primăvara și vara, ea este în esență insectivore. Îi plac în special omizi fluture, afide, râme sau păianjeni și toate larvele acestor insecte. În timpul iernii, albastrul Tit devine, de asemenea, granivor și frugivor, adică se hrănește și cu semințe, fructe și vegetație. Acesta este, de asemenea, adesea văzut în sălcii și plopi în cazul în care se utilizează polen și nectar, în timp ce hrăniți cu insecte care vin de hrana în aceste copaci.

Picior albastru mușcat

Reproducerea Albastru Tit

Blue Tit creste intre aprilie si iulie si are doua pui pe an. În ciuda dimensiunilor mici, aceasta își apără cu ardoare locurile de cuibărit. Își construiește cuibul în cavități, cum ar fi găurile în copaci, de exemplu, la intrarea prea mică pentru prădători (veverițe sau ciocănitoare) nu pot ajunge la ea. De aceea nu este neobișnuit să vă găsiți cuibul ascuns într-o cuvă de flori sau într-o țeava! Blue Tit plasează între 9 și 13 ouă pe care femeia o pui singur timp de cel mult 15 zile. Apoi, puii sunt hrăniți de ambii părinți până când părăsesc cuibul după patru săptămâni.

Blue Tit este util sau dăunător grădinii?

Datorită dietă sale, Blue Tit poate provoca daune în livezi, în cazul în care este plin de muguri și fructe. Dar, de asemenea, scoate din grădină toți dăunătorii pentru plantații, în special afidele.

Vezi și: Marele Tit

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi