Blackbird (Turdus Merula), Pasărea Neagră Cu Un Cioc De Culoare Portocalie

Blackbird (Tudus merula) este o pasăre foarte comună în grădinile noastre din oraș și din mediul rural. Este una dintre cele 5 cele mai numeroase specii de păsări din Franța. penajul său negru închis, ciocul portocaliu, cântând ei melodios în dimineața sunt Blackbird pasărea foarte ușor de recunoscut. Bird dăunătoare pentru unii, cu toate acestea joacă un rol important în balanța de animale sălbatice, benefice pentru grădină.

mierlă

Cum să recunoști o pasăre?

Mare, cu penajul de culoare închisă, mierle este foarte ușor de recunoscut. Dar există diferențe de aspect în funcție de sexul și vârsta lui Merle. Atunci când masculul este un adult, penele sunt negre si mat. Este, de asemenea, recunoscut de cioc portocaliu și ochii gri sau maro, înconjurat de portocale. Picioarele sunt maronii sau rosii.

Femela, între timp, un penaj maro, mai inchis decat masculul, mai ușoare pe partea de dedesubt și, uneori, pestriță. ciocul este maro, dar poate deveni galben, cu vârsta. Păstorul nu arată prea mult ca adulții. Penajul este un roșcat maro deschis pe fața lui, gât și piept și este pătat sau cu dungi piele de bivol. ciocul este mai ușor decât cel al femelei si picioarele sunt de culoare roz pal.

Blackbird de sex feminin

Plâns și cântecul păsării

Mierla este un cântăreț foarte bun, cu un repertoriu variat, care pot fi clasificate în patru teme. Primul este „apel cântând“ una probleme mierla, atunci când comunicarea cu alti caini, care poate fi tradus ca „tchouc tchouc“. Al doilea se aude în primăvară, în timpul iubirii. Mierla de sex masculin emite apoi o melodie foarte melodios cu note-flaut, cum ar fi numit „cântec de dragoste“ sau ciripitor. Aceasta pasare are, de asemenea, un strigăt special de la răsăritul soarelui și care seamănă cu acele silabe: „pin-pin“ Mierla crește, de asemenea, foarte rapid plânge specifice, sacadat și repetate de 5 sau 6 ori, în caz de pericol sau de îngrijorare.

Mijlocul negru

Inițial, viața mierla în pădure și pădurile din zonele rurale. Dar sa răspândit foarte mult în grădinile și podișurile orașelor. Oriunde există copaci, garduri vii de foioase sau arbusti, femela poate instala cuibul din iarbă, noroi și căptușită cu vegetație moale, construit în aproximativ 3 zile. Există, de asemenea, o altă varietate de mierle în munți, la altitudini mari.

Dieta cu păsări negre

Păstorul are o dietă care diferă în funcție de anotimpuri. În toamnă, iarnă și atunci când vremea este umedă, se hrănește în principal cu insecte, melci și viermi care le găsește pe teren. Viermii de râu alcătuiesc principala hrană a micilor păsări. În primăvara și vara, Blackbird diversifică dieta cu fructe (cireșe, smochine, mure, etc.) și boabe de păducel (Crataegus laevigata), trandafiri, rugul aprins (Pyracantha coccinea), Dogwood ( Cornus), cărbune Europa (Euonymus europaeus), iedera comună (Hedera helix), porumbar (Prunus spinosa), de rowan (Sorbus aucuparia), elderberry (Sambucus nigra), cainesc (Ligustrum vulgare ) sau chiar viburnum.

Pui de mici păsări

Reproducerea păsărilor

La mierla, cuplurile formează la sfârșitul iernii și împerechere are loc primăvara, la sfârșitul lunii martie. Femela construiește cuibul în cazul în care ea pune 3-6 ouă pe care ea incubates timp de aproximativ cincisprezece zile. Numărul de păsări variază de la 3 la 5 pe parcursul unui an. Ambii părinți hrănesc tineri timp de aproximativ 2 săptămâni, iar apoi putinul părăsească cuibul să se ascundă în vegetația din jur încă fiind alimentat de către părinți, timp de 3 săptămâni. Puii sunt independenți după o lună.

Păstorul este util sau dăunător pentru grădină?

Mierla este detestat de grădinari care au pomi fructiferi, deoarece Robin este pasionat de fructe în timpul verii. Dar, ca un prădător de melci, melci și insecte dăunătoare plantelor și flori din grădină, Blackbird este un bun regulator al acestor dăunători.

Video: Mierla neagra - blackbird singing ✔.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi