Renovarea Unei Grădini Zen Cu Iaz

Spațiu de douăzeci de metri pătrați pentru a se dezvolta în grădina zen

La început:

În Bretania, o casă existentă la care proprietarii doresc să adauge o prelungire (fațada de placare albă pe dreapta). Noua configurație a locurilor eliberează un spațiu mic de aproximativ douăzeci de metri pătrați, orientat spre sud-vest.

Proiectul:
Proprietarii doresc să înceapă dezvoltarea unei grădini Zen. Ei visează la un spațiu inspirat de zen, cu un punct de apă. Apoi, ei dau carte blanche la landscapers pentru a desena planul și alege materialele.

Planul propus pentru grădina Zen

Planul de renovare a grădinilor propus de peisagistică

Poluarea luată de peisagisti:

Închideți această grădină mică de două secțiuni de pereți, pentru a-și consolida partea intimă și a le izola de restul grădinii, care este vastă.

Fantana pentru dezvoltarea unei grădini Zen

Construcția a avut loc în zece zile.

Proprietarii apreciază foarte mult acest spațiu pe care l-au alocat imediat. Dezvoltarea unei grădini Zen a fost, prin urmare, o experiență concludentă pentru ei. Cu toate acestea; ei caută bancul pe care doresc să-l instaleze sub fereastra bucătăriei. Ei intenționează să instaleze plante acvatice într-un colț al bazinului, dar dimensiunile reduse ale acestuia limitează cantitatea de plante care riscă să vadă apa verde.

Putem regreta lipsa de iluminare sau sub urmele japoneze care traversează bazinul, mai ales la baza bambusului care ar fi ajutat-o ​​să-și pună figura în valoare noaptea.

detalii

Apropiați iazul și apa care curge din țeavă fixată în perete

• iazul: este esențial pentru această dezvoltare.
Dimensiunile sale sunt mici (2.50 x 1.50 x 40 cm), funcționează în circuit închis cu o mică pompă și o întoarcere de apă care se face prin conducta de zinc fixată în perete. Este construită din greu: a fost turnată o plăcuță de beton, o curea parapantă a fost ridicată și îmbrăcată cu un mortar rezistent la apă. Fundul este dotat cu mulci decorativ de ardezie. Plăcile de ardezie au fost lipite pe borduri. Ei vin, de asemenea, să se îmbrace în partea de sus a peretelui roșu și pașii japonezi care traversează bazinul.

• Pământul: combină materiale naturale și pietre reconstituite.
Calea de acces este realizată cu mânere din Anjou (100 x 4 x 7 cm) așezate pe șapă într-un mortar subțire de 4 cm. Pietrele albe din Carrara sunt puse dar nu sigilate; un capac de plantare este instalat dedesubt pentru a preveni creșterea buruienilor. Dalele grele mari sunt realizate din piatră reconstituită /

Plantațiile sunt ideale pentru dezvoltarea unei grădini Zen: ele întăresc partea Zen și cea japoneză a locului. Două bambusuri (Phyllostachys nigra) sunt aranjate pe ambele laturi ale bazinului. Lăstarile împrăștiate aici și acolo doar împing: Imperata cylindrica "Red Baron", Panicum virgatum "Heavy Metal", Carex morrowii "Ice Dance" și ophiopogon (Ophiopogon planiscapus 'Nigrescens')

• Traverse de cale ferată: ele servesc la compartimentarea spațiului mai mult pentru a șterge un mic scaun sau un colț de lectură sub fereastra bucătăriei, unde ar trebui să aibă loc în curând o bancă. Acestea sunt părți vechi de salvare. Sunt sigilate în beton aproximativ jumătate din înălțimea lor.

Apropiați piscina și bambusul care înconjoară apa

• Joacă într-o asociere cu 3 culori principale : negru, gri și roșu (pentru perete). Adăugăm câteva atingeri de alb și puțin verde cu plantele.

Vederea ferestrei de golf a bazinului

Creați două vederi foarte diferiteDin fereastra bucătăriei, privirea se află în grădina mică și apoi scapă spre exterior. Din fereastra bay a extensiei (stânga pe fotografie), profităm mai presus de toată atmosfera secretă și liniștitoare a acestui loc japonez: aspectul se îndreaptă spre punctul de apă și se oprește la peretele roșu. Sunetul apei, foarte relaxant, este de asemenea vizibil din interiorul casei.

Pentru a merge mai departe: Aflați cum să mențineți și să curățați iazul din grădina dvs.

Video: Fantana de apartament - DUNE DE PIATRA.

Partajați-Le Cu Prietenii Tăi